Witam wszystkich
Zachęcony przez kilku użytkowników, mimo niewielkiego stażu na forum Olympusclub postanowiłem poddać pod ocenę trochę zdjęć. Myślałem że najpierw zbuduję galerię, no ale wolno to idzie, pierwsze 300 zdjęć będę miał za rok![]()
Miłość do Olympusa zaczęła już dosyć dawno, miałem kilka różnych aparatów jak to się dzisiaj mówi "analogowych" (OM-1, OM-40) aż doszedłem do cudeńka OM 4t który wraz z kolekcją obiektywów jest ze mną do dziś, mimo że głównie stoi na półce.....Kiedyś był to jeden z najlepszych aparatów do makro. Zrobiłem nim mnóstwo cennych dla mnie zdjęć. Analogów cały czas intensywnie używam, ale raczej do celów eksperymentalnych, do robienia czegoś innego niż cyfrówką. Do przyrody cyfra jest niezastąpiona. Do kreacji...niekoniecznie
Potem przez 2-3 lata używałem pierwszej swojej cyfrówki OLYMPUS CAMEDIA 3030 ze śmiesznymi dzisiaj 3mpix, potem wraz z rozwojem epoki cyfrowej przesiadłem się na Sony 828 i Konica Minolta 7d (E-1 był wtedy zdecydowanie za drogi i miał za słaby backup w Polsce jesli idzie o secondhandy) i potem Sony A700. Od lipca tego roku używam też OM-D stąd moja obecność na forum, ale jeszcze nie za dużo mam z niego zdjęć, które chciałbym pokazać. Tak więc na razie starsze zdjęcia.
Uwielbiam wszystko co się rusza i ma 6 lub więcej nóg i to będzie spora część moich fotek.........najwięcej będzie motyli...
Zacznę od Białowieży, to moje ulubione miejsce na Fotosafari. Conajmniej raz do roku tam bywam. Gdzie szukać robali? - przede wszystkim wzdłuz starych torowisk.
Kolekcja puszczańskiej fauny
1) Przeplatka aurinia. Bardzo mnie cieszy bo puszczy trudno ją znaleźć.
2) Mój ulubiony białowieski motyl to Pokłonnik osinowiec. W czerwcu wręcz pospolity na drogach
3) siada najchętniej na......, za to od spodu jeszcze ładniejszy
4) Przy pewnej dozie szczęścia znajdziemy Dartha Vadera
5) i jego jaśniejszą część mocy (pokłonnik Kamilla)
6) Na kwiatkach - Łanocha pobrzęcz (kto te nazwy wymyśla??)
7) Kulczanka Lixus cylindrus (z czerwonej księgi, dosyć rzadka)
na zakończenie tej serii paź królowej