Witam....
Czytałem wszystkie tematy jakie były na tym forum na temat tego obiektywu i sam nie wiem czy jest on wart uwagi? co w nim nie tak? czy autofocus jest szybki? Jak dla mnie wszystko przemawia za sigmą ponieważ; ma stałe światło, 3 lata gwarancji, jest tańsza o około 400 zł ( a to juz jest sporo ponieważ można ja dostac za 1830 zł razem z oryginalnym filtrem UV a cena dobrego filtru to ok 180 zł) czyli w sumie ok. 400zł . Spotkałem sie tez z wypowiedzią iż nie jest uszczelniana a jest.. nic jej nie brakuje prucz tych 8 mm na początku i kolenych 8miu na końcu, nie widzę w tych ''brakach'' tak wielkiego problemu .Może ktoś już posiada ten obiektyw? Czy nadal wszyscy kupuja ZD 14-54? W przyszłosci chciałbym nabyc cos jaśniejszego i myśle iz wybrałbym SIGMĘ lecz może jednak jest coś dlaczego nie warto w nią inwestowac? Myśle że nie tylko ja mam na nia ochote i chciałbym o niej coś więcej wiedziec
Z góry dziekuję i pozgrawiam, może wreszcie sytuacja sie przejaśni i nie bezie trzeba sie wiecej zastanawiac tylko miec jeden konkretny na oku i na niego odkładac ''grosz do grosza''
.