Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 55

Wątek: mZD 12-40 vs Lumix G 12-35X

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Odp: mZD 12-40 vs Lumix G 12-35X

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Chciałeś powiedzieć knockout, niestety - jak już pisałeś - również wagowy.
    5:20
    Poprawka 6:20.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Mam wrażenie Chomsky ze panasia to ty widziałeś tylko na zdjęciach ...

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    O Boziu, czy tak trudno przejrzeć recenznę Minga Thein? Podpowiem, jakość rozmycia zrobi zauważalną różnicę.
    No z samego rana nieźle mnie rozbawiłeś Czy trudno przeczytać? Tak bo po pierwsze trzeba na taką recenzję trafić, a po drugie jak by to powiedzieć ona trochę w obcym języku jest I najważniejsze, a co jak nie będzie rozmycia? Tak patrzę na zdjęcia i tak w chyba ponad 90% rozmycie jest pomijalne bo w zdjęciach przeważnie o coś innego chodzi niż rozmycie.

Z tym łatwym rozpoznawaniem to przeważnie bywa tak, że jest osoba, która stwierdza, że rozpozna, to druga mówi sprawdzam i wstawia dwa zdjęcia i prosi o wskazanie które jest z jakiego aparatu/szkła. Na to ta pierwsza odpowiada, ze nie będzie na podstawie takich pstryków cokolwiek wskazywać. Moim zdaniem lepiej robić zdjęcia niż bawić się w przeglądanie dziesiątek testów i recenzji.

| OlyJedi Awatar adi_jm
    Mieszka w
    Warszawa/Zamość
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    ...Moim zdaniem lepiej robić zdjęcia niż bawić się w przeglądanie dziesiątek testów i recenzji.
    Na końcu takiej dyskusji pojawia się osoba, która kończy boje co lepsze takim zdaniem, ale wszyscy zapewne i tak dalej będą się ekscytować testami Ja będę
    Ostatnio edytowane przez adi_jm ; 15.09.13 o 12:34

| OlyJedi
    Mieszka w
    pod Krakowem
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez banc Zobacz posta
    Wszyscy tutaj rozpatrują obiektyw jako pojedynczy produkt.
    Mam 12-35 i 35-100 panasa. Mam jedną średnicę mocowania filtrów. Na dodatek dokładnie taką samą jak 75-300.
    Nie będę ukrywał, że olek musiałby zaryć moją szczęką w ziemię, żebym chciał wymienić. Niestety zakres o 5mm dłuższy mnie nie rusza.
    12-60,12-50 mogło by być z f/3.5 albo f/4 na końcu i bez problemu bym zmienił. A tak ...

Atak może nastąpić z zupełnie innej strony. Jeśli 12-60 będzie rozsądnie pracował na E-M1 to używki są znacznie tańsze, a zyskuje się dużą uniwersalność.
    Oczywiście kosztem wielkości i wagi ale zawsze jakaś trzecia droga. Ja czekam ze swoim egzemplarzem na osobisty test z nową puszką.
    Gdybym miał taki zestaw panasa to nawet bym nie myślał o zmianie ale w moim przypadku jestem przed kupnem i im więcej możliwości tym lepiej a może i taniej. Jednak to drogi sport jest i bardzo podatny na nowości (czyt. marketing) a nie zawsze odwdzięcza się lepszym efektem końcowym. Miejmy nadzieję ze będzie dobrze z nowym oly i wszyscy będą szczęśliwi - kieszeń też.
    X-E1, X-T10, trochę szkieł i ostatnio po zbyte LX-100, A7II,

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    I najważniejsze, a co jak nie będzie rozmycia?
    Trzy rzeczy: ZERO, rozdzielczość na brzegach i jeśli próba była przeprowadzona na korpusie Oly dużo mniej aberracji chromatycznej a nawet jeśli będzie to te obwódki mają trochę inne kolory.

---------- Post dodany o 14:12 ---------- Poprzedni post był o 14:07 ----------

Cytat Zamieszczone przez Vindex Zobacz posta
    Mam wrażenie Chomsky ze panasia to ty widziałeś tylko na zdjęciach ...
    Dokładnie, ja nie chciałem komentować.
    Jedno zastrzeżenie: nie wiadomo czy gumowe pierścienie zumu/ostrości z czasem nie zflaczeją (jak u kumpla w dwóch mocno nadużywanych 14-140 I).
    Jeszcze jedno: u Oly jest mf ring, się przydaje
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez MARSCooL Zobacz posta
    Gdybym miał taki zestaw panasa to nawet bym nie myślał o zmianie ale w moim przypadku jestem przed kupnem i im więcej możliwości tym lepiej a może i taniej. Jednak to drogi sport jest i bardzo podatny na nowości (czyt. marketing) a nie zawsze odwdzięcza się lepszym efektem końcowym. Miejmy nadzieję ze będzie dobrze z nowym oly i wszyscy będą szczęśliwi - kieszeń też.
    Ale jak ktoś nie ma a chciałby kupić również coś dłuższego to ten argument zgodności filtrów też istnieje.
    Polara się używa, UV też warto mieć nawet jeśli rzadko będzie zakładany. Przy tej klasie szkieł w tanie filtry nie ma sensu się bawić. Więc każdy nowy obiektyw to kilka dodatkowych stówek na filtry. No i więcej trzeba nosić.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez banc Zobacz posta
    Ale jak ktoś nie ma a chciałby kupić również coś dłuższego to ten argument zgodności filtrów też istnieje.
    Polara się używa, UV też warto mieć nawet jeśli rzadko będzie zakładany. Przy tej klasie szkieł w tanie filtry nie ma sensu się bawić. Więc każdy nowy obiektyw to kilka dodatkowych stówek na filtry. No i więcej trzeba nosić.
    Słusznie prawisz.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Nie znam nikogo, kto kupowałby obiektyw pod kątem średnicy posiadanych filtrów. To tak, jakby kupować taki, a nie inny samochód, żeby pasował do kompletu opon, które mamy w garażu.
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 15.09.13 o 16:21
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Nie znam nikogo, kto kupowałby obiektyw pod kątem średnicy posiadanych filtrów. To tak, jakby kupować taki, a nie inny samochód, żeby pasował do kompletu opon, które mamy w garażu.
    To proste, opony rzadziej osiągają 20% wartości nowego samochodu.