Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Retusz zdjęć - potrzebna pomoc

Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Retusz zdjęć - potrzebna pomoc

Cześć Olkowicze,

Miło tutaj wrócić po długim niebycie. Potrzebuję pomocy. Swojej lepszej połówce chciałbym sprawić album. Jest to bardzo specjalna okazja, więc i album musi być wyjątkowy. Nie chcę fotoksiążki, chcę album (pewnie z manufaktury Bodzioch), ale do tego potrzebuję zdjęć. Niestety nie wszystkie są cyfrowe, wiele z nich trzeba będzie skanować z odbitek lub z negatywów. Tutaj pojawiają się trzy kwestie...
    1. Poszukuję kogoś, kto podejmie się retuszu zdjęć - może ktoś wśród forumowiczów? A może znacie kogoś godnego polecenia?
    2. Skanowanie - jakieś doświadczenia? Gdzie mógłbym wysłać materiał? Co powinienem o tym wiedzieć?
    3. Kilka zdjęć z jej dzieciństwa zostało wklejonych do albumu jakimś klejem. Zna ktoś z Was sposób na ich odklejenie? Nóż, czy może coś innego?
    Album musi być gotowy za 4 tygodnie. Bardzo Wam dziękuję!

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Odp: Retusz zdjęć - potrzebna pomoc

Cytat Zamieszczone przez piotreq Zobacz posta
    Cześć Olkowicze,

Miło tutaj wrócić po długim niebycie. Potrzebuję pomocy. Swojej lepszej połówce chciałbym sprawić album. Jest to bardzo specjalna okazja, więc i album musi być wyjątkowy. Nie chcę fotoksiążki, chcę album (pewnie z manufaktury Bodzioch), ale do tego potrzebuję zdjęć. Niestety nie wszystkie są cyfrowe, wiele z nich trzeba będzie skanować z odbitek lub z negatywów. Tutaj pojawiają się trzy kwestie...
    1. Poszukuję kogoś, kto podejmie się retuszu zdjęć - może ktoś wśród forumowiczów? A może znacie kogoś godnego polecenia?
    2. Skanowanie - jakieś doświadczenia? Gdzie mógłbym wysłać materiał? Co powinienem o tym wiedzieć?
    3. Kilka zdjęć z jej dzieciństwa zostało wklejonych do albumu jakimś klejem. Zna ktoś z Was sposób na ich odklejenie? Nóż, czy może coś innego?

Album musi być gotowy za 4 tygodnie. Bardzo Wam dziękuję!
    Dużo ty zdjęć do zeskanowania i retuszu masz ?

Niedawno robiłem właśnie album dla mojej wnuczki. Oczywiście foto książka odpada... (Prezent na komunię)
    Po wydrukowaniu na satynie (dwustronnie) dałem to do introligatora by zrobił wypasioną oprawę. Wyszło rewelacyjnie....
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA