Raczej tak, sensor jest mniejszy nieco i nie ma zapasu HD (tu jest 2400x1350, można lekko podskalować, ale i 1:1 jest piękne).
Raczej tak, sensor jest mniejszy nieco i nie ma zapasu HD (tu jest 2400x1350, można lekko podskalować, ale i 1:1 jest piękne).
No, ale za to jest tańszy i mniej pro... mniejszyA jakie szkło było podczas nagrywania tego dema?
Samyang 24mm i... jeszcze jedno![]()
Jeszcze troszkę
Pokarała mnie pycha. Padł dysk w BM, dostałem jakąś dziwną Toshibę zamiast czegoś, czemu ufam (Intel, Kinkgston itp), wczoraj na zdjęciach w lesie pracował, ale w komputerze raz mi się zawiesił na amen, wcześniej ''czkając''. Po resecie jednak ożył więc myślałem, że taki urok peceta. Wyciągam kamerę na Kasprowym i... nie widzi dysku. Nic się nie dało. I łaziłem z klocem po Tatrach, zaliczyłem Świnicę, kadry, że mucha nie siada, a ten trup ni chuchu.
Jestem zły, bardzo zły (dużo wściekłych ikonek). Znowu trzeba będzie jechać w góry, tylko czy będą tak fajnie chmury roztrzaskiwać się o granie jak dziś?
Czy oni przypadkiem nie rekomendują Sandiskowych SSD?
DMDE?
Rozważ M500, dobra reputacja, fajny kontroler, nie podkręcony (jak w Plextorach) i stosunkowo tani.
Swoją drogą ciekawe czemu nie mamy w kamerach czegoś takiego?
http://www.thessdreview.com/our-revi...-review-512gb/
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Owszem, ale chodzi na każdym przyzwoitym.
To w ogóle jest niewidoczne. Wraca do sklepu, w piątek wziąłem.
Mam jeszcze wolnego Kingstona 300V, tylko 64GB, mogłem go zabrać, ale oczywiście został na półce. Zawsze to byłoby kilka choć minut nagrań. W komputerach klientów siedzą Kingstony tej serii, Intele 330 i coś tam starszego, sam mam jakiegoś wypasionego Plextora od trzech miesięcy i jest spoko. Taki urok tego akurat egzemplarza, uszkodzony od nowości.
Niby małe, ale mniej popularne. Wolę już ssd w ''notebookowych'' wymiarach, zawsze coś tam można wsadzić na chwilę dodatkowo.
Super HD piękne.... Aż mnie zazdrość ściska........![]()
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
widzę że kolega " siedzi " mocno w trybach filmowych. mam pytanie o filmy robione pl3. doszedłem już do wniosków o wyłączeniu stabilizacji, autofocus w trybie MF. czy jeszcze cos można ustawic inaczej aby jakość była lepsza ? oczywiście nie chcę osiągnąć nie wiadomo czego - chcę dobrze wykorzystać możliwości tego aparatu. mówię tu o zwykłych filmikach do użytku domowego.![]()
pl3 + Panasonic 14-42 II
Według wielu najgorsze dla wideo to poruszenie więc wszelkiego rodzaju stabilizacja typu statyw, etc. wpływa bezpośrednio na polepszenie takiego filmiku. Druga sprawa to moja osobista preferencja: wyłącz sobie wyostrzanie w stylu obrazka (najlepiej natural, możesz też spróbować muted, ale to raczej nie do filmików rodzinnych). Filmując w trybie M, ustaw czas migawki na 1/50 sekundy (dwa kliki kółkiem; wyświetla się 50), szczególnie kiedy filmujesz w Europie, w pomieszczaniach z włączonym oświetleniem.
Jak chcesz naprawdę pobawić się w filmowanie możesz sobie kupić używane GH2, kartę Sandisk ExtremePro 95MB/s i wgrać shakowane oprogramowanie i wtedy zobaczysz (stop klatka) jak m43 wymiata w wideo.
BTW. To temat o filmach Janka, załóż swój lub następnym razem zapytaj na PW.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.