Czytaj do konca co napisalem...
Nie spodobal mi sie sakrastyczny wpis kolezanki, to w identycznym tonie odpowiedzialem...
pozdro
---------- Post dodany o 18:49 ---------- Poprzedni post był o 18:48 ----------
Ja to inaczej odebralem...
pozdro
Czytaj do konca co napisalem...
Nie spodobal mi sie sakrastyczny wpis kolezanki, to w identycznym tonie odpowiedzialem...
pozdro
---------- Post dodany o 18:49 ---------- Poprzedni post był o 18:48 ----------
Ja to inaczej odebralem...
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
No i jak widać tylko Tobie się tak wydaje.
Tak przy okazji tego klipu - tak, to jest 5DIII - bardzo przyzwoita kamera, używam czasem. Tylko kilka razy droższa. Droższa także od Blackmagicka, przy którym jakikolwiek filmujący sprzęt bez rawów nie ma sensu.
Wśród Canonów jedynie 5DIII i nowe jedynki dają taką jakość, niższym modelom daleko do tego.
Wiatr nie poruszał takim lekkim zestawem na statywie? Jakoś specjalnie obciążałeś, żeby nie drgało przy takiej wielkiej ogniskowej?
bezbagnetowiec z mianowania
Nie jest tajemnicą jakim programem montujesz film? Może znasz jakiś darmowy prosty program do filmów? W końcu i ja po roku potestuję swoją E-5 a przynajmniej by wypadało jeżeli już taka funkcja występuje.
Na Twoim filmie mignęła mi sylwetka legendarnego i dawno nie widzianego kombajnu marki Vistula i to nie zardzewiałego stojącego w pokrzywach ale pracującego na polu.
E-5+HLD-4, E-520,ZD 12-60, ZD-14-54, , ZD-35 macro,Sigma 50-500 f/4-6,3 EX DG HSM, FL-35R
Używam dość egzotycznego dziś już Editstudio, programu z tradycjami kilkunastoletnimi. Starsze wersje można znaleźć darmo z gazetkami komputerowymi (łącznie z piątką), szóstka kosztuje 50 dolców. Program ma dość ascetyczny interfejs, ale żadnych ograniczeń co do ilości i rodzaju ścieżek. Robię nim także animacje graficzne. Czy warto w niego wchodzić... 13 lat temu, gdy składałem swój pierwszy film wersją chyba drugą, do pecetów wiele nie było oprogramowania do montażu o takich możliwościach. Dziś jest tego mnóstwo i warto poczytać coś o tym, żeby wybrać najbardziej trafiony edytor do własnych potrzeb. Ten mój program jest niestety słabo rozwijany - został sprzedany i jak widzę, od roku nic nowego.
Oj, można tu jeszcze znaleźć dużo takich wynalazków. Traktorki samoróbki nadal powszechnie pomykają po beskidach...
Zapraszam dla odmiany w bardzo trudne warunki, czyli w ciemność. Backstage nocnej sesji foto na terenie opuszczonego szpitala "Stalownik" w Bielsku-Białej, promujący zestaw przenośnych lamp błyskowych Genesis LITE Reporter:
I tu muszę wykazać się wazeliną: ujęcia robiliśmy Penem oraz Canonem 5DII. W całym filmie wykorzystałem dwa klipy z Canona, ponieważ wyglądały marnie. EPM2 dzielnie pracował z 1600ISO. Zielonkawy zafarb całego filmu to świadome działanie.
Film został zmontowany w Editstudio, w którym także montowałem grafikę na początku. Jeśli kogoś interesuje, źródło dźwięków muzycznych to Roland RD700SX z kartą instrumentów klasycznych (także we wcześniejszym klipie).
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Trzymajcie kciuki za pogodę w weekend, to pokręcę coś w końcu w Tatrach