no właśnie na cono ale od początku.. noszę się ostatnio z zamiarem odesłania mojego e-p1 na emeryturę
początkowo byłem zdecydowany na e-p3 (jest teraz w całkiem niezłej cenie) ale gdy przemyśleć sprawę to w zasadzie taki e-p1 na sterydach (jakość obrazu pomijając nieco mniejszy szum w jpg chyba identyczna).. e-p5 chętnie.. no ale może jak wyjdzie e-p6 i cena osiągnie bardziej przyzwoity pułap
może więc hmmm z pewną taką nieśmiałością e-pl5? niestety nie znalazłem żadnego w okolicy żeby sprawdzić "jak leży" był za to e-pl3 no i cóż.. konstrukcja wygląda nawet na dość solidną.. ergonomia cholera wie.. nie lepi się do ręki tak jak mój e-p1 kciuk włazi mi na ten wystający odchylany ekran, a przecież dłoni nie mam wcale dużych.. no ale może kwesta przyzwyczajenia.. zastanawiałem się jeszcze nad fuji x100 ale ostatecznie zarzuciłem tą koncepcję.. boje się, że będzie za bardzo mułowaty.. tak czy inaczej może ktoś z Was był/jest w podobnej sytuacji i miałby ochotę podzielić się swoimi spostrzeżeniami/przemyśleniami??
pozdrawiam