Pomocy, przyszedł właśnie do mnie nówka obiektyw 12-40, niestety autofokus nie działa, można ustawiać ręcznie ostrość. Moje pytanie, czy robie coś nie tak, czy wycieczka do serwisu mnie czeka.
Pomocy, przyszedł właśnie do mnie nówka obiektyw 12-40, niestety autofokus nie działa, można ustawiać ręcznie ostrość. Moje pytanie, czy robie coś nie tak, czy wycieczka do serwisu mnie czeka.
Pierścień przesuń![]()
Wpuścić chłopa do biura... dzięki
Skąd wiesz ? OBIEKTYW JEST SUPER jak na razie
Krakusik,
baw się, to wspaniały obiektyw.
Od zaledwie kilku dni mam ten obiektyw i muszę powiedzieć,że jestem nim absolutnie zachwycony.
To co najbardziej mi się w nim podobna to:
1. Ostrość na f2.8 przy każdej ogniskowej jest rewelacyjna w całym kadrze, bez znaczenia czy środek czy brzegi
2. Błyskawiczny i super cichy AF
3. Lekkość
Cóż jak na razie z całą pewnością jestem dość bezkrytyczny, ale to szkło mnie oczarowało. Bez dwóch zdań kapitalny obiektyw. Wstępnie planowałem zakup korpusu z 14-42 lub z 12-50 oraz 25/1.8 i 45/1.8. Za namową kolegi wziąłem pod uwagę alternatywę w postaci 12-40. Po trzech spacerach z tym szkłem na 100% nie żałuję swojej decyzji. Mam świetny, jasny, szeroki kąt i uniwersalny zakres. Wszystko to w jednym poręcznym nie dużym szkle. Cóż dobrze mi tak.
Acha i co złego to nie ja...
----
moje zdjęcia
Gratuluję, tez się silnie na jego widok...![]()
Taci, o dici qualcosa che e meglio del silenzio.
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1
Ja to go tam nie oglądam, ale świat przez niego z przyjemnością. Kurcze przeglądam zdjęcia robione z ręki na f2.8/12mm na ISO1600 w dość ciemnej świątyni i sam się głupio do siebie uśmiecham. Zdjęcia oglądam 1:1 i nie mogę się napatrzeć jak pięknie widać detale rzeźb czy mozaiki. Pełnia szczęścia.
Acha i co złego to nie ja...
----
moje zdjęcia