Strona 94 z 97 PierwszyPierwszy ... 44849293949596 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 931 do 940 z 965

Wątek: M.Zuiko Digital ED 12-40 mm f/2.8 PRO

| OlyJedi
    Mieszka w
    Świętokrzyskie
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Tak, zgadza się, nie tylko OM, choć z tych które miałem w rękach to jak dla mnie OMy chodzą po prostu jedwabiście-zajebiście Do tego takie malutkie, śliczniutkie, jak dla mnie to, aż przyjemnie sobie czasem potrzymać i pokręcić Mam też Vivitara, jakieś inne wynalazki i też mechanicznie i w kwestii wykonania to po prostu bajka. Dawniej taki sprzęt to z założenia był wykonany na niesamowitym poziomie i to był standard, a dzisiaj producenci muszą to cały czas przypominać, jakby ktoś używając ich jednak zapominał, że to przecież klasa "PRO"

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez arhtus Zobacz posta
    ... Nawet najdroższe dzisiaj niby wykonane z metalu szkła nie dają takiego odczucia solidności jak pospolite szkiełka z ery kliszy, ja nadal jestem pełen podziwu wykonania szkieł OM.
    Mylisz erę kliszy z erą MF. To silniki AF wymusiły większe luzy.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    388
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Nie tylko OM. Radzieckie nadal robią genialne zdjęcia. Czysty metal, czuć wagę.
    Z czuciem masy szkieł (nie wagi - waga to przyrząd do ważenia) - 100% racji. Natomiast z ta jakością zdjęć z radzieckich szkieł bywało bardzo różnie. Dużo zależało od konkretnego egzemplarza obiektywu. Kontrola jakości w Związku Radzieckim była zazwyczaj bardzo tolerancyjna, czego efektem był znaczny rozrzut jakości poszczególnych egzemplarzy tego samego wyrobu.
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wyszomir Zobacz posta
    Z czuciem masy szkieł (nie wagi - waga to przyrząd do ważenia) - 100% racji. Natomiast z ta jakością zdjęć z radzieckich szkieł bywało bardzo różnie. Dużo zależało od konkretnego egzemplarza obiektywu. Kontrola jakości w Związku Radzieckim była zazwyczaj bardzo tolerancyjna, czego efektem był znaczny rozrzut jakości poszczególnych egzemplarzy tego samego wyrobu.
    Fakt, potwierdzam. Mam kilka szkieł ZSRR - dwa Heliosy i Jupiter. Heliosy są genialne, Jupiter hmmm - taki sobie.
    Zdjęcie z Heliosa 77M-4

Nazwa:  P9011720.jpg
Wyświetleń: 234
Rozmiar:  1,04 MB
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Z czuciem masy szkieł (nie wagi - waga to przyrząd do ważenia) - 100% racji. ...
    Jeśli chcesz być bardzo precyzyjny, to z czuciem masy też jest kiepsko, czujemy siłę z jaką masa obiektywu działa na naszą rękę, czyli czujemy ciężar
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    388
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Jeśli chcesz być bardzo precyzyjny, to z czuciem masy też jest kiepsko, czujemy siłę z jaką masa obiektywu działa na naszą rękę, czyli czujemy ciężar
    Nie koniecznie - jeżeli pchniemy obiektyw po stole jego ciężar będzie przenosił stół, natomiast masa obiektywu będzie decydowała o tym, z jakim przyspieszeniem się poruszy pod wpływem nacisku naszej ręki
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Nie koniecznie - jeżeli pchniemy obiektyw po stole jego ciężar będzie przenosił stół, natomiast masa obiektywu będzie decydowała o tym, z jakim przyspieszeniem się poruszy pod wpływem nacisku naszej ręki
    Sugerujesz, że Bodzip trzyma obiektywy na stole, i co jakiś czas je popycha, żeby poczuć ich masę...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria
    Nic tak nie przypomina o ciężarze obiektywu, jak zmniejszający się ciężar portfela.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Awatar Hiszpan63
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Nic tak nie przypomina o ciężarze obiektywu, jak zmniejszający się ciężar portfela.
    ... wtedy trzeba dosypać bilonu i samopoczucie pozostaje bez zmian . a czasem nawet lepsze

| OlyJedi
    Mieszka w
    Świętokrzyskie
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Czyli chcecie powiedzieć, że płacąc za obiektyw bilonem niejako równoważymy ciężar takiego zakupu?