Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
apz proszę uprzejmie
jpeg prosto z puszki, nic z tym nie było robione.
W mojej opinii to na prawdę dobry obiektyw. Na tyle dobry, że nie widzę potrzeby kupna stałek w zakresie 12-40 bo odnoszę wrażenie, że zyskałbym "tylko działkę" światła. Przerobiłem już różne szkła (w pentaxie) w tym kilka tych uniwersalnych 16/18-50 2.8 i zawsze coś było nie do końca dobrze. Tu tego nie mam. To jest na prawdę dobry obiektyw. Jeżeli ktoś, tak jak ja traktuje obiektyw o kątach widzenia 24-70 dla 35mm jako szkło uniwersalne to 12-40 na pewno mu się spodoba. Ja nie żałuję ani złotówki jaka na niego poszła. Wszystko zależny od potrzeb w moje ten obiektyw trafia w 100%
Jeszcze jest jedna bardzo wygodna rzecz - pierścień MF bardzo wygody i zasada przełączania między AF a MF bardzo się sprawdza. Jedyne o czym zapominam i nie nauczyłem się używać to programowalny przycisk na szkle.
Acha i co złego to nie ja...
----
moje zdjęcia
nie mam pojęcia czemu zdjęcie jest w poziomie jak wgrywałem z dysku twardego było w pionie?
Acha i co złego to nie ja...
----
moje zdjęcia
Arek, przełóż na zwykły polski bo wujek od gogla się nie zna![]()
Jacek
U nas się na to mówi "kawa z gruntem" czyli z fusamiA trzeba takie ō machnąć, bo tego się nie wymawia ani jako o, ani jako u, tylko coś pośredniego
Podobno mawia się na to też kawa po turecku, ale to chyba tak jak z ruskimi pierogami - u nas są, a Ruskie o nich nie słyszeli![]()
The question is, who cares?
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO