Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Zakupy na lato (filtry)

| OlyJedi
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Zakupy na lato (filtry)

Czytając Wasze posty zamówiłam do C-5050 tuleje od Fototipa. Teraz przyszedł czas na filtry. Po wnikliwej lekturze wypowiedzi na forum wiem, że warto kupić filtry Hoya...ale jakie? Chciałam polaryzacyjny i uv, lecz kompletnie nie wiem co wybrać. Mam nadzieję, że jakaś dobra duszyczka mi pomoże. Znalazłam takie filtry wchodząc na ten baner migający u góry (fotozakupy.pl). Czy ktoś tam zamawiał i czy wszystko grało? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam ciepło i wiosennie
    -Hoya PL-CIR 52mm HMC
    -Hoya PL-CIR 52mm HMC SUPER
    -Hoya PL-CIR 52mm STANDARD
    -Hoya UV(0) 52mm HMC
    -Hoya UV(0) 52mm HMC SUPER
    -Hoya UV(0) 52mm SERIA G
    -Hoya UV(0) 52mm STANDARD

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cześć Madzia więc co do filtrów to seria HMC wydaje sie być godna polecenia chociaż sama mam najprostsze filtry Hoya i w zupełnosci mi wystarczą tz Polar Standard i UV seria G, z jedną róznica....moje filtry maja 58mm gdyz używałam je wczesniej w lustrzankach, teraz jestem na etapie filtrów kolorowych......

Co do fotozakupy.pl no cóż zamówiłam u nich 26 marca akcesoria do C - 750 i do dnia dzisiejszego nie dostarczono mi tych poroduktów ale są na tyle uczciwi, że zadzwonili do mnie, iż moje zamówienie nie może być zrealizowane najpierw w ciagu 2 tyg a potem okazało się , że w ciągu 4 tyg...wiec zamówienie odmówiłam. Ale - dla porównania - złożyłam zamówienie w firmie foto - net.pl i to samo, tam jest jeszcze gorzej nikt cię nie informuje o niczym nawet na ponaglające maile nie raczą odpowiedzieć ...na zamówienie czekam już 3 tyg , w piatek pisze do nich ostatniego maila z odmową zamówienia. Teraz zamówiłam w sklepie foto - tip.pl szczycą się bardzo szybkim terminem realizacji, no cóż na razie czekam 3 dzień....poczekam jeszcze 2 dni i zobaczymy ( bo maksymalny czas realizacji to 5 dni roboczych )

Madzia jeśli jednak mieszkasz w okolicy gdzie jest giełda fotograficzna to ja polecam to miejsce jako żródło zakupu filtrów, ja tam jak na razie kupiłam wszystkie i są OK i ceny równiez konkurencyjne i czas realizacji natychmiastowy
    Zenit 12XP , Nikon D70 w końcu jest

| OlyJedi Awatar (A)rturo
    Mieszka w
    Bełchatów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Co do filtrow to zjedz kilka postow nizej i przeczytaj moj temat
    Za kilka dni na stronie bedzie test filtrow
    A co dosteopnosci filtrow: To nawala producent a nie sklep - sam czekalem na filtry kilka dobrych tygodni

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Arturo ja czekałam na tulejkę, redukcje i dekielek o filtry nawet nie pytałam

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Arturo , słoneczko coraz ładniejsze , wiec jak możesz dawaj ten teścik filterków jak najszybciej

| OlyJedi Awatar (A)rturo
    Mieszka w
    Bełchatów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    No juz c750 test jest..
    Teraz pisze sie test UV i Polarow.. Jutro pojde w plener potestowac polarki

| OlyJedi Awatar GieKa
    Mieszka w
    Małopolska
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Czy filtr polaryzacyjny Marumi z tej strony:
    http://www.obiektywy.pl/cennik.asp?n...nproducenta=67
    to dobry wybór?

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Ewci@
    ... złożyłam zamówienie w firmie foto - net.pl i to samo, tam jest jeszcze gorzej nikt cię nie informuje o niczym nawet na ponaglające maile nie raczą odpowiedzieć ...na zamówienie czekam już 3 tyg , w piatek pisze do nich ostatniego maila z odmową zamówienia. Teraz zamówiłam w sklepie foto - tip.pl szczycą się bardzo szybkim terminem realizacji...
    Zamawialem w tych 2 sklepach: w foto-tipie tulejke, w foto-necie filtr. Ten drugi omijaj szerokim lukiem. Zamowienie zlozylem w srode 17 marca, w sobote mialem tulejke z foto-tipa w domu a na filtr z foto-netu czekam do tej pory. Na maile nikt nie raczy odpisac.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    No tak ja w końcu wszystko na giełdzie kupiłam...najszybciej, ceny identyczne jak w sklepach internetowych i bez zbędnego tłumaczenia, że przed 1 maja transport jest niemozliwy gdyż teraz wszystie firmy wszystko sprowadzają z zagranicy

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    chcialbym was prosic o rade
    otoz: ja mam oly750, moj kuzyn Z1.
    Po pierwsze: kiedy taki filtr polaryzacyjny sie sprawdza? w jakich sytuacjach go wykorzystywac i co on przynosi? czy zima tez sie przydaje?
    Jesli chcielibysmy dokupic takie polary jakiego producenta byscie radzili wybrac i gdzie szukac tego sprzetu? Pewnie trzebaby dokupic jeszcze tuleje. Nie bardzo tez orientuje sie jak to jest z dopasowaniem do aparatu tulei i filtra - czy do 750 jest tylko jedna tuleja? jak szukac filtra pasujacego do tulei/aparatu?

bede bardzo wdzieczny za odp na ten ogrom moich pytan.

serdecznie pozdrawiam