Strona 160 z 164 PierwszyPierwszy ... 60110150158159160161162 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.591 do 1.600 z 1634

Wątek: Olympus OMD E-M1

Mieszka w
    Pipidówka
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Przyzwyczaisz się włączać aparat językiem

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Nie chodzi o włączanie, bo włącza się dość rzadko, ale o podgląd zdjęć. Ale dobra, nie jojczmy, aparat ma dużo innych zalet, po prostu napisałem o wadach, bo zalet jest dużo więcej.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Znalazłem babola w sofcie 4.0, komu to zgłosić?
    Jak mam włączony focus peaking, to ze szkłami m4/3 włącza się on tylko w momencie ustawiania ostrości na pierścieniu, natomiast w 50-200 włącza się przy zmianie ogniskowej, mimo iż pierścienia nie dotykam. Taka pierdółka
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Awatar elaniusz
    Mieszka w
    Wisła
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    @luc4s już mam 14-54 na pokładzie wersję II - zakupiona w Wielkiej Brytanii - stan idealny a zdjęcia bajka
    "W światłości twojej oglądamy światłość." Ps 36,10
    Mój profil na FLICKR.COM

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ayu Zobacz posta
    Wisisz na pionowej ścianie, półce skalnej itp , musisz trzymać się jedną ręką aby nie odpaść i masz zrobić zdjęcie, sięgasz po aparat prawdopodobnie tak się ustawisz żeby było to wykonane prawą ręką i co..... masz aparat i nie robisz fotki bo włącznik jest po lewej stronie.
    Urocze
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    To nie jest kwestia przyzwyczajenia. Albo coś jest ergonomiczne albo nie. Wisisz na pionowej ścianie, półce skalnej itp , musisz trzymać się jedną ręką aby nie odpaść i masz zrobić zdjęcie, sięgasz po aparat prawdopodobnie tak się ustawisz żeby było to wykonane prawą ręką i co..... masz aparat i nie robisz fotki bo włącznik jest po lewej stronie.
    Kupujesz od lucasa dodatkowe baterie a w menu wyłączasz uśpienie/ekranik aparatu?

Canonierzy też marudzą na ten włącznik po lewej stronie.
    Canonierzy póki co nie mają ef-s 15/2.0 czy ef-s 35/1.8, Canonierzy mają western z autofokusem przy kilku korpusach i jasnych szkłach. Ten western - uwierz mi proszę na słowo; wywaliłem już ten stos fv z żytniej - jest lepszy niż Rio Bravo. Dlatego jestem w m43.

jak Olympus nie zmieni położenia tego włącznika koło spustu migawki to następne body będzie Fuji
    Go ahead dog... Porównywanie M1, gdzie po czwartej możesz cuda na kiju, jotpegowym kiju (dziś świat ma w de rawy) do Rebelków mniejszych lub większych (zakładam, że nie uprawiasz wspinaczki z 1DX@200/2IS na szyi) nie ma sensu.

Dostajesz plusa, twój post jest lepszy niż poniedziałkowa kawa z rana.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    To nie jest kwestia przyzwyczajenia. Albo coś jest ergonomiczne albo nie. Akurat włącznik to jest bardzo ważny "guzik" tak jak spust migawki którego nie wyobrażam sobie po lewej stronie. Przykład ekstremalny aby przejaskrawić i tym samym wydobyć problem. Wisisz na pionowej ścianie, półce skalnej itp , musisz trzymać się jedną ręką aby nie odpaść i masz zrobić zdjęcie, sięgasz po aparat prawdopodobnie tak się ustawisz żeby było to wykonane prawą ręką i co..... masz aparat i nie robisz fotki bo włącznik jest po lewej stronie...
    Przekonałeś mnie tylko trochę. W większości sytuacji nie korzystam z tego włącznika, wystarcza mi uśpienie.
    W pozostałych sytuacjach lokalicja włacznika ma dla mnie znikome znaczenie.
    Ale ja chodzę nie wiszę....
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Wisisz na skale, trzymasz się jej lewą ręką. Wolną masz tylko prawą... Chcesz zrobić zdjęcie, ale na szczęście masz Fuji, który ma włącznik przy spuście migawki. Włączasz go więc i przykładasz oko do wizjera, aby uwiecznić te piękne widoki i...

...kur*a, jeszcze dekielek!
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar MikolajN
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    A nie lepiej zrobić zdjęcie jak juz się wejdzie na te skałę? W sumie w pół drogi bez sensu. Jak bym wisiał na skale trzymając się jefna reka jak Tom Cruise w Mission Impossible to wolalbym by mi robiono zdjęcia Chyba że wczesniej chodzilo o selfi a nie o robienie zdjęć widoku...

| OlyJedi Awatar rados
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Wisisz na skale, trzymasz się jej lewą ręką. Wolną masz tylko prawą... Chcesz zrobić zdjęcie, ale na szczęście masz Fuji, który ma włącznik przy spuście migawki. Włączasz go więc i przykładasz oko do wizjera, aby uwiecznić te piękne widoki i...

...kur*a, jeszcze dekielek!
    Do wiszenia jedną ręką na skałach i robienia fotek najlepszy jest chyba XZ-2. Wszystko po prawej stronie: włącznik, kółko PASM, dźwigienka zoom i nawet filmik można nagrać. No i oczywiście automatyczny dekielek
    Ostatnio edytowane przez rados ; 30.11.15 o 10:53

Uprawnienia umieszczania postów