Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Z ciekawości, wgrałeś już? Ciekawe jak to się będzie spisywało.
Przypomina mi się wgrywanie nieoficjalnych firmwerów do odtwarzacza manta![]()
Nie, nie mam jeszcze swojego M1. Wgram na bank, po kilku tygodniach, bo Czechy raczej nie będą honorować gwarancji USA, poza tym ciekawe czy będzie limit 29:59 w wideo?
Fri13 na 43R dosyć dokładnie omawia obawy osób zatroskanych ewentualnym zepsuciem aparatu. W oprogramowaniu jest furtka przywracania do życiaczyli: recovery. Wrzucamy Olkowy firmware na kartę, jednocześnie: 1) wciskamy OK i 2) włączamy aparat i uruchamiamy aktualizację do... stanu fabrycznego.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Biorę w ciemno; jak na korpus Oly jest moc
Teraz tylko podnieść bitrate do 28-36 mega i jest dostatecznie.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 25.09.14 o 20:56
Czy może mi ktoś wyjaśnić co to znaczy "Full Sensor read in video mode. No crop."? Gdyby filmy były czytane z cropa matrycy to przecież miałyby inny kąt widzenia niż fotki. Czy ten zhackowany firmware to może być jakaś ściema żeby sobie wgrać do aparatu jakieś śmieci?
P.B.
E-M1, E-PL1, Panasonic 12-35, 35-100, 60mm makro, 50-200, Vightlander 25mm, Sigma 150mm makro i worek pomniejszych manuali ... i na co mi to wszystko?
Sony przy okazji premiery RX10 pochwaliło się, że w trybie filmików ta kamerka ma odczyt z całego sensora, co wyraźnie wpływa na zwiększenie rozdzielczości. W Olku no crop może oznaczać, że nie ma przycinaniania. Kiedy jest? Weź sobie aparat Oly, popatrz na ekranik i kliknij w czerwony przycisk uruchamiający nagrywanie filmiku, kąt zauważalnie się zmniejsza. Może w tym hacku tego nieporządanego zjawiska nie ma.
Odgrzeję kotleta, ale muszę o coś zapytać.
Czy w Waszych E-M1 też nie idzie włączyć funkcji Antishock? U mnie jest tak, że można ją ustawić na 0s ale nie idzie jej włączyć. Okienko z wł/wył pokazuje tylko wył i nie ma nic do wyboru.
Dopiero rozgryzam E-M1 więc proszę o wyrozumiałość jeżeli już było takie pytanie. Szukałem i nie znalazłem nic.
Edit, już sobie poradziłemGdyby ktoś miał taki problem to Antishock włącza się dwukrotnie naciskając ok po ustawieniu jego czasu bo nie ma wyboru pomiędzy wł/wył.
Ostatnio edytowane przez MikolajN ; 11.01.15 o 15:26
Nie znajduję lepszego wątku- ale czy to oprogramowanie ver 3.0 jest już dostępne? Jak na razie soft do aktualizacji mówi że nie.
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra