Strona 146 z 164 PierwszyPierwszy ... 4696136144145146147148156 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.451 do 1.460 z 1634

Wątek: Olympus OMD E-M1

| OlyJedi Awatar ziemia01
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    74
    Moja galeria

Odp: Olympus OMD E-M1

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Za linkiem, który wkleiłem wczoraj (wystarczyło kliknąć )
    klikałem, czytałem i pytałem o M10 a tam chyba tylko jak narazie dodatkowe ISO, ale pewny nie jestem więc pytam Ciebie jako bardziej oblatanego w temacie w M10 nie ma jak narazie 2.0 jest 1.1

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ziemia01 Zobacz posta
    klikałem, czytałem i pytałem o M10 a tam chyba tylko jak narazie dodatkowe ISO, ale pewny nie jestem więc pytam Ciebie jako bardziej oblatanego w temacie
    A to przepraszam, M10 mnie nie interesuje. Nie ma wizjera M1, jest mały co pod Voitki byłoby zabójcze dla stawów.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar ziemia01
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    74
    Moja galeria

Z ciekawości, wgrałeś już? Ciekawe jak to się będzie spisywało.
    Przypomina mi się wgrywanie nieoficjalnych firmwerów do odtwarzacza manta

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ziemia01 Zobacz posta
    Z ciekawości, wgrałeś już? Ciekawe jak to się będzie spisywało.
    Przypomina mi się wgrywanie nieoficjalnych firmwerów do odtwarzacza manta
    Nie, nie mam jeszcze swojego M1. Wgram na bank, po kilku tygodniach, bo Czechy raczej nie będą honorować gwarancji USA, poza tym ciekawe czy będzie limit 29:59 w wideo?
    Fri13 na 43R dosyć dokładnie omawia obawy osób zatroskanych ewentualnym zepsuciem aparatu. W oprogramowaniu jest furtka przywracania do życia czyli: recovery. Wrzucamy Olkowy firmware na kartę, jednocześnie: 1) wciskamy OK i 2) włączamy aparat i uruchamiamy aktualizację do... stanu fabrycznego.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Biorę w ciemno; jak na korpus Oly jest moc

Teraz tylko podnieść bitrate do 28-36 mega i jest dostatecznie.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 25.09.14 o 20:56
    cały dzień Plejstejszyn.

Awatar pebe
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Czy może mi ktoś wyjaśnić co to znaczy "Full Sensor read in video mode. No crop."? Gdyby filmy były czytane z cropa matrycy to przecież miałyby inny kąt widzenia niż fotki. Czy ten zhackowany firmware to może być jakaś ściema żeby sobie wgrać do aparatu jakieś śmieci?
    P.B.

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pebe Zobacz posta
    Czy może mi ktoś wyjaśnić co to znaczy "Full Sensor read in video mode. No crop."? Gdyby filmy były czytane z cropa matrycy to przecież miałyby inny kąt widzenia niż fotki. Czy ten zhackowany firmware to może być jakaś ściema żeby sobie wgrać do aparatu jakieś śmieci?
    Chodzi o wybiórcze czytanie matrycy. Np .tylko niektóre piksele i niektóre linie.
    W tym wypadku aparat czyta całą matrycę i dopiero zmniejsza rozdzielczość pojedynczej klatki do zadanej wielkości. Przy 4k będzie można nic nie robić i wrzucać jak leci.
    E-M1, E-PL1, Panasonic 12-35, 35-100, 60mm makro, 50-200, Vightlander 25mm, Sigma 150mm makro i worek pomniejszych manuali ... i na co mi to wszystko?

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pebe Zobacz posta
    Sony przy okazji premiery RX10 pochwaliło się, że w trybie filmików ta kamerka ma odczyt z całego sensora, co wyraźnie wpływa na zwiększenie rozdzielczości. W Olku no crop może oznaczać, że nie ma przycinaniania. Kiedy jest? Weź sobie aparat Oly, popatrz na ekranik i kliknij w czerwony przycisk uruchamiający nagrywanie filmiku, kąt zauważalnie się zmniejsza. Może w tym hacku tego nieporządanego zjawiska nie ma.
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar MikolajN
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Odgrzeję kotleta, ale muszę o coś zapytać.
    Czy w Waszych E-M1 też nie idzie włączyć funkcji Antishock? U mnie jest tak, że można ją ustawić na 0s ale nie idzie jej włączyć. Okienko z wł/wył pokazuje tylko wył i nie ma nic do wyboru.
    Dopiero rozgryzam E-M1 więc proszę o wyrozumiałość jeżeli już było takie pytanie. Szukałem i nie znalazłem nic.

Edit, już sobie poradziłem Gdyby ktoś miał taki problem to Antishock włącza się dwukrotnie naciskając ok po ustawieniu jego czasu bo nie ma wyboru pomiędzy wł/wył.
    Ostatnio edytowane przez MikolajN ; 11.01.15 o 15:26

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Nie znajduję lepszego wątku- ale czy to oprogramowanie ver 3.0 jest już dostępne? Jak na razie soft do aktualizacji mówi że nie.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Uprawnienia umieszczania postów