Strona 130 z 164 PierwszyPierwszy ... 3080120128129130131132140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.291 do 1.300 z 1634

Wątek: Olympus OMD E-M1

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Odp: Olympus OMD E-M1

@Janko: to jeszcze raz powtorze, jaki problem kupic dedykowane urzadzenie video do tych spraw?

Bo narzekac na producenta aparatu, gdy nie stac mnie na odpowiednia kamere, jest zenujace...

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    @Janko: to jeszcze raz powtorze, jaki problem kupic dedykowane urzadzenie video do tych spraw?
    Problem. Nie licząc Blackmagica, który namieszał ostro, ale wciąż ma monopol, kamera filmowa dająca obraz porównywalny powiedzmy do D5300 to kilkanaście tysięcy złotych. Dziwnym zbiegiem okoliczności (inżynierskiej i księgowej) wyszło, że w świecie foto można znaleźć kamery o jakości obrazu świata filmu, za to kilkakrotnie tańsze.
    Co do "nie stać mnie", żenujące to jest pisanie takich słów. Nie każdego stać na hobby, w które trzeba wsadzić trzydzieści tysięcy na dzień dobry.
    Ostatnio edytowane przez Janko Muzykant ; 27.08.14 o 22:20

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Problem. Nie licząc Blackmagica, który namieszał ostro, ale wciąż ma monopol, kamera filmowa dająca obraz porównywalny powiedzmy do D5300 to kilkanaście tysięcy złotych. Dziwnym zbiegiem okoliczności (inżynierskiej i księgowej) wyszło, że w świecie foto można znaleźć kamery o jakości obrazu świata filmu, za to kilkakrotnie tańsze.
    Znaczy sie jest alternatywa, to pytam sie dlaczego te zale do Olka i jego M1?

Co do "nie stać mnie", żenujące to jest pisanie takich słów. Nie każdego stać na hobby, w które trzeba wsadzić trzydzieści tysięcy na dzień dobry.
    Taaa, czyzby?
    To czemu jad wylewa na bogu ducha winnego producenta aparatu, zamiast jojczyc na producentow kamer?

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Znaczy sie jest alternatywa, to pytam sie dlaczego te zale do Olka i jego M1?
    Ponieważ braki wynikają wyłącznie z braku woli, niczego więcej. I głównie mam na myśli stały klatkaż i ograniczenia w audio, pal licho już to 4k. Jest to zresztą głupie i krótkowzroczne, w chwili dzielenia rynku filmowego czyjaś duma i upór rozwalają przyszłość marki. Ale to wynika z bardzo złożonej sytuacji w biznesie japońskim, o których my tu nie mamy zielonego pojęcia, a wszelkie analogie, które na forach próbuje się stosować z rynków naszych nie mają sensu.
    To czemu jad wylewa na bogu ducha winnego producenta aparatu, zamiast jojczyc na producentow kamer?
    A czemu mamy jojczyć na producentów kamer? Niby dlaczego mieliby obniżyć ceny skoro konkurencji nie ma? Blackmagic jest jeden, ale to wciąż kamera - beta (wskaźnik wysterowania i histogram mam od dwóch dni, po półtora roku od produkcji kamery), a do tego niewygodna bardzo. Mały BM ma wyświetlacz jak z nawigacji z biedronki, trzeba nosić czarną chustę i zakładać na głowę w czasie filmowania, bo nic nie widać.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

czyjaś duma i upór rozwalają przyszłość marki.
    Dziękuję.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    390
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    A pędu do 4K nie rozumiem. Już FHD daje tak duży objętościowo materiał, że nie wiadomo co z tym robić a i kompy coraz mocniejsze zadyszki przy 4K dostawać będą. Rozumiem osoby którym zależy na super jakości ale idąc tym tropem to za 3 lata bedziemy o 8 albo i 16K rozmawiać. Po co?
    By nakręcać koniunkturę. Wmówienie ludziom, ze potrzebują 4k spowoduje, ze kupią nowe aparaty, nowe monitory, telewizory, komputery, zapewne też producenci oprogramowania też troche grosza przy okazji zarobią - i rynek bedzie sie rozwijał - produkcja wzrośnie, gospodarka bedzie się rozwijać, ludzie będą mieli pracę...
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

mam małe pytanie, czy jak chcę zaktualizować M1 to muszę go wcześniej zarejestrować, czy wystarczy zrobić aktualizację poprzez Olympus viwer3? I czy takie aktualizacje długo trwają i nic się nie powinno zawiesić? pytam, bo nie rejestrowałem swojego omd a i aktualizacji nigdy nie robiłem... pozdrawiam.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Przez program Olympusa, od chwili dostępności aktualizacji dobrze jest odczekać 2 tygodnie, jednocześnie śledząc fora (polecam te po angielsku, ludzie jakby mniej vul bull agresywni). Kiedyś nie wiedziałem o czym pisze apz, po tygodniu okazało się, że Oly coś, gdzieś... i ludzie po blokowali sobie em5-tki.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

a co z rejestracją puszki? jest wymagana?

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jagger Zobacz posta
    a co z rejestracją puszki? jest wymagana?
    Zarejestrujesz i będzie ci przychodził list na @-skrzynkę co kwartał, namawiający do zakupów. O szybkim serwisie dla flagowców też już czytaliśmy na forum.
    Imho bez sensu, tylko problem przy sprzedaży.
    cały dzień Plejstejszyn.

Uprawnienia umieszczania postów