Strona 73 z 164 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 721 do 730 z 1634

Wątek: Olympus OMD E-M1

| OlyJedi
    Mieszka w
    Świętokrzyskie
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria

Odp: Olympus OMD E-M1

Całkiem fajna ta puszka, ale faktycznie cena jest przerażająca, chora.
    Nie rozumiem polityki olympusa, przecież to po prostu odstraszanie od siebie klienta!!!
    Może ten aparacik jest super, hiper i w ogóle, ale do diaska nie jest wart 7k
    [ciach]

Czy ktoś ze szczęśliwych już posiadaczy aparatu może przedstawić swoją opinię jak faktycznie ma się praca z dużymi szkłami 4/3 ?
    Czy pod kątem AF EM1 osiąga poziom np E3?
    Pytam jako posiadacz fajnych szkiełek 4/3, który nie jest na razie zainteresowany szkłami m4/3, a chciałby skorzystać z dobrodziejstw nowej matrycy
    Ostatnio edytowane przez hades ; 29.10.13 o 19:01 Powód: Nie wspominamy o OlyJedi w wątkach ogólnych

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria

przejrzyj watek 3 strony wstecz
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez arhtus Zobacz posta
    Całkiem fajna ta puszka, ale faktycznie cena jest przerażająca, chora.
    A moze to jest cena przerażająca, chora wg ktorej sprzedajesz swoja prace.Albo ta wykonywana praca jest przerażająca, chora i malo warta??Dlatego Ci to tak wychodzi.

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    A moze to jest cena przerażająca, chora wg ktorej sprzedajesz swoja prace.Albo ta wykonywana praca jest przerażająca, chora i malo warta??Dlatego Ci to tak wychodzi.
    Nie powiem co w naszym kochanym kraju (i najbliższej okolicy, czytaj UE) jest najbardziej chore bo mnie zbanują Aha i jest to raczej związek chorobowy niż jedna choroba.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Świętokrzyskie
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Z całym szacunkiem do Ciebie Mirku, ale troszkę pierniczysz.... mam nadzieję że żartujesz

| OlyJedi Awatar tadzik1231
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    60
    Moja galeria

Mirek nie pierniczy. Masz potrzebę, akceptujesz cenę - kupujesz, nie akceptujesz ceny, na całe szczęście masz wybór, zawsze możesz kupić coś innego. Ja dzielę rzeczy na dwie proste kategorie, te którę chcę mieć ale mnie na nie nie stać i te które chce mieć i mogę sobie na nie pozwolić więc idę do sklepu, płacę i jestem szcęśliwym człowiekiem co widać na miniaturze z lewej strony.
    Ostatnio edytowane przez tadzik1231 ; 29.10.13 o 17:16
    OMD E-M1 + małe co nieco czyli:
    "Ach Kubusiu żeby nam się tak chciało jak nam się nie chce"

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tadzik1231 Zobacz posta
    Mirek nie pierniczy. Masz potrzebę, akceptujesz cenę - kupujesz, nie akceptujesz ceny, na całe szczęście masz wybór, zawsze możesz kupić coś innego. Ja dzielę rzeczy na dwie proste kategorie, te którę chcę mieć ale mnie na nie nie stać i te które chce mieć i mogę sobie na nie pozwolić więc idę do sklepu, płacę i jestem szcęśliwym człowiekiem
    i to zdanie które wytłuściłem jest kluczem... mamy wybór, rynek jest naprawdę zapchany fajnymi, naprawdę fajnymi aparatami. Nie ma co płakać że cena OMD jest wysoka... jeśli jest za wysoka to jest tylko i wyłącznie problem producenta który musi towar sprzedać a nie klienta który po pierwsze być może wcale nie musi kupić (bo to nie produkt pierwszej potrzeby) a po drugie zawsze może wybrać coś innego...

Trzeba wszak przyznać że Olympus bardzo ambitnie z ceną zawalczył... za kasę którą trzeba by wydać na E-M1 można mieć np.:
    D7100 + Sigma 18-35/1,8
    D600
    Sony A7 (wkrótce w sprzedaży)
    GX7 + kilka stałek
    .... długo by jeszcze wyliczać.
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar tadzik1231
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    60
    Moja galeria

Sądząc po miniaturce Mirka też jest szczęśliwym człowiekiem, bo micha mu się śmieje od ucha do ucha
    OMD E-M1 + małe co nieco czyli:
    "Ach Kubusiu żeby nam się tak chciało jak nam się nie chce"

| OlyJedi
    Mieszka w
    Świętokrzyskie
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria

Tylko problem w tym, że NIE MAM WYBORU !!!
    Mam bardzo fajną szklarnię 4/3 której nie chcę się pozbywać i chcę do niej dokupić aparat z dobrym wizjerem, nową matrycą, który będzie sprawnie działać z moimi obiektywami...

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Tu z tym wyborem trochę można by polemizować. Dotyczy głównie posiadaczy (mnie nie) szkieł z dużego systemu 4/3, a chcieli by mieć nowszą puszkę. Głównie o matrycę chodzi, a do tego sprawnie działający AF (na zbliżonym poziomie jak w lustrzankach było)
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Uprawnienia umieszczania postów