Strona 60 z 164 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110160 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 1634

Wątek: Olympus OMD E-M1

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Odp: Olympus OMD E-M1

Cytat Zamieszczone przez henry1 Zobacz posta
    Nie ma czego, on jest lżejszy o połowę od tego co mam.
    Może łatwiej będzie to targać.
    Bogdan, nie zazdraszczaj.
    O, to na pewno. Lżej to łatwiej i lepiej
    Zazdraszczam, bo mam sporo szkieł dobrych dużego 4/3, a teraz kupiłem E-PL5 i zmiana dopiero za rok najszybciej. Inaczej śmierć z pięknych rączek mnie czeka
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    O, to na pewno. Lżej to łatwiej i lepiej
    Zazdraszczam, bo mam sporo szkieł dobrych dużego 4/3, a teraz kupiłem E-PL5 i zmiana dopiero za rok najszybciej. Inaczej śmierć z pięknych rączek mnie czeka
    Weź, codziennie polataj z odkurzaczem po pokojach, może udobruchasz piękniejszą stronę tego zagadnienia.
    Może pod choinkę luba go położy, bądź dobrej myśli.
    Ostatnio edytowane przez henry1 ; 10.10.13 o 20:47
    W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
    Popieram Stopkę Krakmana
    !

LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Mi trochę przeszła ochota na E-M1, właśnie po kilku latach zdecydowałem się zabrać szkła 4/3 na wyjazd. Uczucia mieszane, jakościowo jest bardzo dobrze jak się starą szklarnię założy i nie trzeba niby tracić kasy na nowe szkła mZD. Ale po paru dniach ganiania po plenerach w upale i słońcu, stwierdziłem, że najbardziej mi pasuje E-PM2 i zatczka 15mm/8 .... mówię całkiem serio. Aha i zdjęcia tylko w jpegu.

PS
    Mała dygresja:
    Założenie ZD 7-14mm na E-P5 poprawiło mi humor, no i przede wszystkim ludziska przestali wchodzić mi w kadr
    Magia dużego wciąż jednak działa.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria

Mi najbardziej podoba się to, że bede miał na różne okazje -lekkie małe i ciemne zoomy (9-18, 14-150), duże i fajne ZD (12-60, 50-200) oraz 45/1,8 do tego.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Awatar Krakusik
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Znowu Olympus przesunął termin dostarczenia aparatów do dystrybutorów w USA, obecnie nowa data jest wyznaczona na 28 pażdziernika, anulowałem zamówienie, kupuje M5 cena z obiektywem w Stanach spadła do niecałe 1000 dol.

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez henry1 Zobacz posta
    Pytanie do znawców tematu.
    1 . Czy EM1 z MMF3 współpracuje z EX 25 + obiektyw 4/3
    2 . Czy EM1 z MMF3 współpracuje z EC 14 + obiektyw 4/3
    Podobnie, jak moi przedpiścy, obstawiam, że będzie chodzić zgodnie z teorią Bodzipa. Weź jednak pod uwagę, że z wieloma obiektywami zarówno EC-14, jak i EC-20 nastawiają ostrość tylko w manualu. Tu jest tabela: http://www.olympus.co.jp/en/support/..._system_cl.cfm
    Natomiast pierścień EX-25 z reguły chodzi tylko w manualu: http://www.olympus.co.jp/en/support/.../di004042e.cfm

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jack Zobacz posta
    Podobnie, jak moi przedpiścy, obstawiam, że będzie chodzić zgodnie z teorią Bodzipa. Weź jednak pod uwagę, że z wieloma obiektywami zarówno EC-14, jak i EC-20 nastawiają ostrość tylko w manualu. Tu jest tabela: http://www.olympus.co.jp/en/support/..._system_cl.cfm
    Natomiast pierścień EX-25 z reguły chodzi tylko w manualu: http://www.olympus.co.jp/en/support/.../di004042e.cfm

Dzięki Jack, te ograniczenia znam.
    W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
    Popieram Stopkę Krakmana
    !

LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś Zobacz posta
    No właśnie też na to trafiłem. Z jednej strony fajnie, z drugiej, teoria Jacka, że regulacja w ogóle nie będzie potrzebna bardziej mi się podobała.
    Właśnie szukałem tego posta i znalazłem Moja teoria jest poprawna z uwagi na płaszczyznę matrycy, na powierzchni której badane jest przesunięcie fazowe. Zatem brak jest błędu spowodowanego w lustrzankach zupełnie oddzielnym położeniem czujników AF i matrycy. Jednak popełniłem błąd, ponieważ przeoczyłem możliwość wystąpienia nieprawidłowości pracy silnika AF w obiektywie. Chciałem właśnie napisać o możliwości korekty układu AF dla obiektywów 4/3, ale zobaczyłem, że temat został już opisany

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jack Zobacz posta
    Właśnie szukałem tego posta i znalazłem Moja teoria jest poprawna z uwagi na płaszczyznę matrycy, na powierzchni której badane jest przesunięcie fazowe. Zatem brak jest błędu spowodowanego w lustrzankach zupełnie oddzielnym położeniem czujników AF i matrycy. Jednak popełniłem błąd, ponieważ przeoczyłem możliwość wystąpienia nieprawidłowości pracy silnika AF w obiektywie. Chciałem właśnie napisać o możliwości korekty układu AF dla obiektywów 4/3, ale zobaczyłem, że temat został już opisany
    ,
    No to moje 12-60 powędruje do serwisu, razem z E-M5, bo w przedziaje 45-60 ostatnio musiałem w morzu za każdym razem ręcznie doostrzać.... Przy ogniskowych mniejszych potwierdzało i było wszystko w porządku.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 10.10.13 o 21:24
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Do 43R ktoś doniósł o możliwości aktualizacji oprogramowania wewnętrznego zwiększającej atrakcyjność trybu wideo w Europie
    Ciekawe
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Uprawnienia umieszczania postów