Strona 35 z 164 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585135 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 1634

Wątek: Olympus OMD E-M1

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

Odp: Olympus OMD E-M1

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Interwałometr Panie powiadasz, no fajnie szkoda że nie potrafili go w E-M5 zaimplementować
    Ja tam bym polemizował z terminem "potrafili" i zwrócił uwagę na rozwój obydwu korpusów.

| OlyJedi
    Mieszka w
    pod Krakowem
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

mam małe ręce więc w sumie nie narzekam na ergonomie em5, jedynie na te dwa przyciski ale dobrze wiedzieć ze jest lepiej. W em5 przydałby sie interwałometr i sterowanie smartfonem. Podwójne przyciski to juz w ep5 są i bardzo mi się ten pomysł podoba - nie lubię zaglądać do menu

czy razem z omd masz 12-40? jakieś wrażenia?
    Ostatnio edytowane przez MARSCooL ; 17.09.13 o 22:10
    X-E1, X-T10, trochę szkieł i ostatnio po zbyte LX-100, A7II,

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Interwałometr Panie powiadasz, no fajnie szkoda że nie potrafili go w E-M5 zaimplementować
    Jan, proszę nie bądź monotonny, to nie fufu i szkieł f/1.4 póki co też nie ma w planach.

@dobas
    Czekam na cennik
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

ok "nie chcieli" lepiej brzmi?
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

ok "nie chcieli" lepiej brzmi?
    Nie dziwię się Twoim poglądom. Jednak... Jestem pewien, że kiedyś tam w przyszłości, w jakichś tam E-M7, E-M9, czy innym E-M11, będzie zainstalowane coś, co już teraz leży sobie cichutko i grzecznie w szufladach konstruktorów i czeka na swoją kolej. Myślę jednak, że minęły czasy, kiedy po 15 latach produkcji aparatu, ktoś zrobił ogromną rewolucję i zamienił mosiężne zębatki transportu filmu na stalowe. A fabryka musi się kręcić i wypuszczać co jakiś czas (wyznaczony nowoczesnymi terminami rozwoju technologii) coś nowego. Proste...

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

hehhehe noo szkoda że dopiero teraz - ale pomysł super.
    Dwa dodatkowe funkcyjne guziki na prawo od obiektywu też są fajne. mozliwość konfiguracji tych wszystkich klawiszy pod własne potrzeby cieszy ale przeraża ilością możliwości - przeraża na zasadzie osiołkowi w żloby dano - i jak poustawiać żeby było najefektywniej

FN1, FN2, funkcja knefelka, dwa guziki przy obiektywie, programowalne strzałki - mozna sobie skonfigurować wedle życzenia całą masę rzeczy i wywlec na wierzch w zależności od potrzeb. Nawet własne ustawienia można mieć pod guziczkiem..

dobrze, że nie mam instrukcji to może nie wszystko poznajduję hehehe

jejku cała masa fajności. Focus peaking też robi robotę...

Przepraszam, robię kolejną kawę i znikam z eteru

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Jack - nie złapałeś aluzji. Piłem do tego że w czasie debiutu E-M5 interwałometry miało już kilka innych aparatów i to nawet tańszych od flagowej wówczas konstrukcji Olympusa podobnie jak migawkę 1/8000 czy wbudowaną lampę błyskową a nie jakąś prowizorkę z dopinanym palnikiem
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar klikacz
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    134
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    I jak tu iść spać.... ?

Maszynka wygląda na przemyślaną... Nawet ma wbudowany interwałometr i oprócz HDRów

(HDR1, HDR2, 3f 2.0EV; 5f 2.0 EV; 7f 2.0EV; 3f 3.0EV; 5f 0.3 EV )

Potrafi też robić timelapsy do 999 zdjęć z interwałem od 1 s do 25h a potem nawet se z tych timelapsów od razu film montuje...

Normalnie szok a to dopiero początek buszowania po menu...
    Aż se zrobie kawę...
    No to piękne zdjęcia z gwiazdami porobisz, jak przestanie padać

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Nie wiem, czy zwróciliście uwagę na jedną rzecz: brak górnego wyświetlacza. Nie tak dawno temu był to atrybut profesjonalnego aparatu. Ludzie na forach wymyślali niestworzone historie, dlaczego musisz mieć taki wyświetlacz w swoim aparacie. I co? Już tych ekranów nie ma i nikt jakoś nie płacze Okazało się, że zamiast patrzeć na ekranik, lepiej jest na niego nie patrzeć.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    Dwa dodatkowe funkcyjne guziki na prawo od obiektywu też są fajne. mozliwość konfiguracji tych wszystkich klawiszy pod własne potrzeby cieszy ale przeraża ilością możliwości.
    Dlatego najlepiej wszystko upraszczać:

1. wywalić na klawisze przysłonę, czas, iso, one touch white balance - M do foto
    2. fokus peaking, one touch white balance, przysłonę, iso, krzywą S, kolor kółko - M do wideo.

z PM2: jeśli się da zablokować niektóre klawisze (te najczęściej naciskane przewz przypadek; zazwyczaj prawym kciukiem).
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Uprawnienia umieszczania postów