No ale 85mm już do nas idzie - i wedle życzenia, trochę jaśniejsze niż 1,4 będzie
Mam nadzieję że za długo to nie potrwa, bo to jedyne szkło z zapowiedzianych nowości na które ostrzę sobie zęby
---------- Post dodany o 16:29 ---------- Poprzedni post był o 16:28 ----------
Już zepsuli...
Ile E-M1 kosztuje/kosztowałby na OlyJedi ? Gdybym ewentualnie kupił korpus w Kanadzie, to czy cło mnie zje ? Czy body zakupione w np. Kanadzie i rejestracja na Olympus gwarantuje mi gratisowe gadżety ? Moim skromnym zdaniem, to gratisy podbijają cenę a ta jest co najmniej zawyżona.
Tego nikt tobie do 01.10.2013 raczej nie powie
Policz sobie ile oplaty wyniosa, na stronach izb celnych sa taryfikatory.
Tak, bo to promocja ogolnoswiatowa, liczy sie tylko kolejnosc i szybkosc zgloszen, gdyz zastrzezono sobie, ze do wyczerpania zapasow.
I tak i nie z tym podbijaniem ceny gratisami.
Zobaczymy co na to pazdziernikowy cennik OJ
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Moim zdaniem, jeśli kupować za wielką wodą, to wyłącznie w taki sposób aby uniknąć podatku VAT i cła oraz kosztów przesyłki, bo po doliczeniu tegoż cena, z reguły, jest bliska cenie zakupu w UE (w Polsce bywa najdrożej).
Czy w OJ będzie taniej niż w USA .... ??? porównaj cokolwiek z cennika OJ np. z cennikiem B&H i oceń.
Draze i draze i to mnie rozbawilo, i w sumie zdumialo:
Oto co ciekawego diprewju napisalo o AF w M1 poprzez pryzmat duzego 4/3.
"Having gone back and spent some more time with an Olympus E-5, I'm inclined to be more positive about the E-M1's behaviour with Four Thirds lenses - not because it's better than I originally stated, but because the E-5 isn't as good as I'd previously thought. Consequently, E-5 users expectations are probably lower than I originally believed. It's also easy to under-appreciate the camera's performance with Four Thirds lenses because it's so fast when using Micro Four Thirds lenses.
However, side-by-side use suggests that, while the E-M1 focuses at a similar speed to the E-5 in good light, it is more prone to occasionally slowing down and juddering the lens into focus than the E-5. This behaviour is particularly apparent when switching focus from distant to near objects or when shooting in moderate-to-good lighting levels (inside a well-lit office with large windows)."
W sumie potwierdzilo sie to co kiedys dawno temu pisalem w kontekscie AF, a za co mi sie nie raz obrywalo
Reasumujac, jest jak na (i tutaj wersja dla wrazliwych) BEZLUSTERKOWCA calkiem niezle, jednak dalej nie jest to tak jak by tego "pare" osob oczekiwalo. Zwlaszcza, ze dosyc pozytywnie wypowiadaja sie w koncu o trybie AF-C.
pozdro
Ostatnio edytowane przez nyny ; 12.09.13 o 17:56
Oj nie ukrywam, że BARDZO chętnie bym dorwał ten sprzęt do testów - najlepiej z 12/2, 45/1.8 (kocham) i 75/1.8. Bo już 28 września będę focił na ślubie/weselu naszego forumowego kolegi, wielkiego miłośnika Olympusa. No i przy okazji testu aparatu, można by uwiecznić pierwszą małżeńską sprzeczkę (w końcu Pan Młody może być bardziej zainteresowany aparatem niż..........).