Strona 46 z 164 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696146 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 1634

Wątek: Olympus OMD E-M1

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

Odp: Olympus OMD E-M1

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    ...Konkretnie chodzi o efektywność stabilizacji "na moich czasach" tj. 1/4-1/25s oraz jeśli ci się chce 1 sekundowe porównanie, najchętniej z zapiętym mZD45...
    Przepraszam, że to nie ja nie byłem pytany, ale odpowiadam. Tu: http://www.sendspace.com/file/07roi7 - są dwa pliki prosto z puszki, robione z ręki przy 1/2.5 sekundy i 1,6 sekundy na ogniskowej 12mm. Przy tym dłuższym naświetleniu przyklęknąłem, żeby się lepiej ustabilizować. Sądzę, że przy standardowej ogniskowej stosowanie czasów naświetlania 1/15 - 1/4 zakończy się powodzeniem przy większości zdjęć.
    (P.S. - te dwie fotki są wyłącznie do użytku wewnętrznego, nie mogą być publikowane, czy poddane szczegółowym analizom. Dzięki)

| OlyJedi Awatar Bacio
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś Zobacz posta
    spodziewałem się, że oba AFy będą współpracować tak, że ze szkłem 4/3 poleci po fazie, a na koniec sprawdzi i skoryguje kontrastowym
    Czy jeżeli używam tylko i wyłącznie szkieł małych m4/3 (a nie dużych 4/3) to czy "podwójny AF" w E-M1 ma dla mnie jakiekolwiek znaczenie, czy też AF będzie taki sam jak w E-M5?
    -- Bacio -- Olympus XA | 35RC | OM-D
    Posiadacz Karty Stałego Malkontenta

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

W takim razie pozwolę sobie powtórzyć pytanie (jeśli nie znajdę określenia MultiMotion w informacji prasowej) przy okazji premiery nowego XZ.
    DZIĘKUJĘ.
    Multi Motion poszukaj w specyfikacji aparatu, powinno być. A tak na marginesie, jest to technologia elektroniczna, gdzie aparat zostawia sobie trochę marginesu dookoła rejestrowanego obrazu i korzystając z niego, stara się utrzymać wybrane punkty obrazu w tym samym miejscu drogą przesuwania pojedynczych klatek. To bardzo łagodzi nawet silne poruszenia.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Dobas- dzięki za rzeczowe informacje, sporo skorzystałem, że też Ci się jeszcze chce?.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bacio Zobacz posta
    Czy jeżeli używam tylko i wyłącznie szkieł małych m4/3 (a nie dużych 4/3) to czy "podwójny AF" w E-M1 ma dla mnie jakiekolwiek znaczenie, czy też AF będzie taki sam jak w E-M5?
    Przy CAF powinno być lepiej. Jest nowy procesor więc w SAF też może być niewielka poprawa. Ale na to drugie to ja nie narzekam w tej chwili.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Oly USA/Kanada wysyła powiadomienia o wysłaniu EM1 do pierwszych właścicieli. Październikowy cennik na bank
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Oly USA/Kanada wysyła powiadomienia o wysłaniu EM1 do pierwszych właścicieli. Październikowy cennik na bank
    No i cos ptaszki cwierkaja,ze jesli ktos zarejestrowal olka przed szesciu laty i nadal jest jego praktykujacym wlascicielem to moze nastapic wymiana sprzetu bezgotowkowo na.....(i tu zamilcze)

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    No i cos ptaszki cwierkaja,ze jesli ktos zarejestrowal olka przed szesciu laty i nadal jest jego praktykujacym wlascicielem to moze nastapic wymiana sprzetu bezgotowkowo na.....(i tu zamilcze)
    Zapewne byłoby to miłe zaskoczenie (choć nie dla mnie).
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Rejestrowałem E-400 i E-30.
    Tylko gdzie to sprawdzić ??
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Uprawnienia umieszczania postów