Lubię to![]()
Lubię to![]()
Tylko że na amerykańskim Amazonie zestaw z 12-40/2,8 jest tylko 1000 zł. droższy niż u nas sam korpus...
A sam aparat jest tańszy o jedną trzecią.
E-M1, RX100, 12-40, 45.
Jest dużo tańszy, kilka razy tańszy, jeśli weźmiemy statystyczną siłę nabywczą pod uwagę. Za to w Korei Północnej kosztuje tyle, co w średniowieczu wieś, trzy książki i stado krów.
Takie porównania są bez sensu, gdyż może je czynić tylko ten, kto dysponuje możliwością zakupu w porównywanych środowiskach. Reszta się popodnieca, a kupi na miejscu albo wcale.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Jak opadnie pierwszy entuzjazm i rynek zweryfikuje cenę to pomyśle o jego zakupie. Moim zdaniem świetny aparat. Nawet teraz jego cena wydaję się być bardziej uzasadniona niż modelu E-P5 w dniu premiery.
Aparat zapowiada się ciekawie, może kiedyś go kupię
![]()
Z tego co czytam to na brak "pro" wideo w Olympusie narzekasz tutaj tylko tyOly nas "rozpieszcza" brakiem 25/50 i/p i wobec tego nie widzę ŻADNEGO powodu by kupować to na miejscu.Mnie np kompletnie tryb wideo nie interesuje i mogłoby go nawet nie być. E-M5 to jak dla mnie limit rozmiaru m43, więc E-M1 nie kupię.Cena jak cena, pojęcie względne. Ja jednak poczekam na Pena z wizjerem bo GX7 to paskudny potworek
PEN-F, PL 15/1.7, mZD 45/1.8