Cóż nie zawsze AF kontrastowy daje radę. Mi przeważnie wystarcza, ale i tak trzymam jeszcze drugi system.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
Nie za bardzo rozumiem skąd te (błędne skądinąd) wnioski.
Nie pomaga.
A nie mam zamiaru inwestować w ZD 9-18 oraz przejściówkę, tylko po to aby się rozczarować.
Jest jeszcze kwestia radiowego wyzwalania lamp i wspominanych tak często HSS'ów...
Jak myślicie, za ile wystawić EM-1+12-50 aby w miarę szybko się sprzedałPoważnie pytam
ps. średnio mi fajnie, bo pokładałem w tym systemie spore nadzieje. Gdyby nie te parszywe kotlety, to byłbym jednym z outsiderów![]()
A próbowałeś z 12-40 się bawić, albo lampy ze wspomaganiem AF używać? I pytanie też, czy firmware 1.4 wgrałeś - bo też zdaje się coś z AF usprawniali (chyba pod szkła 4/3, nie M-ki - ale może przy okazji ogólnie AF poprawili). Z typowym body reporterskim w stylu D700 oczywiście ciężko będzie wygrać, ale AF w E-M1 ludzie sobie jednak raczej chwalą, jak opinie różne i recenzje czytałem (sam za kilka dni dopiero sprawdzę - jak celnicy nie popsują :P).
Co do cen to body w okolicach 4000-4500 PLN widzę zchodzą na Allegro, więc koło 4500-5000 za prawie nówkę w zestawie z 12-50 powinieneś dostać. Puszka zacna i większych wad poza ceną nie ma, więc prędzej czy później chętni się powinni znaleźć.
Ostatnio edytowane przez lcf ; 10.06.14 o 22:52
OM-1, mZD 12-40 F/2.8, mZD 60 F/2.8, Nocticron 42.5 F/1.2
flickr: lcf80
Reaktywowany blog: mtwarowskifoto.blogspot.com
E-M1, E-PL1, Panasonic 12-35, 35-100, 60mm makro, 50-200, Vightlander 25mm, Sigma 150mm makro i worek pomniejszych manuali ... i na co mi to wszystko?
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb