Strona 119 z 164 PierwszyPierwszy ... 1969109117118119120121129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.181 do 1.190 z 1634

Wątek: Olympus OMD E-M1

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Odp: Olympus OMD E-M1

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Ale was życie rozpieściło
    dlaczego nie jestem zdziwiony?

(tym komentarzem oczywiście)
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Cóż nie zawsze AF kontrastowy daje radę. Mi przeważnie wystarcza, ale i tak trzymam jeszcze drugi system.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Ale on podobno działa tylko w AF-C i ze szkłami E-Systemu.
    Będę o tym pisał jeszcze w mojej recenzji wypożyczonego E-M1, ale też ostatnio nim fociłem na weselu.
    Gdy się zrobiło ciemno, to poległ w parze z 12-60. Gdyby nie skala ostrości na obiektywie i tryb manualny, to mógłbym pomarzyć o jakichkolwiek zdjęciach tańczących gości
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria

Ja też z tego samego powodu trzymam ciągle 5d. W słabym świetle 85 1.8 lepiej sobie radzi niż 45 1.8
    Zapraszam do albumu i galerii

Awatar Boa
    Mieszka w
    Luboń/k.Poznania
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Ale was życie rozpieściło

Nie za bardzo rozumiem skąd te (błędne skądinąd) wnioski.

Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    Ale nie działa w trybie AF-S ze szkłami micro.

Boa, testowałeś czy z fazowy pomaga coś szkłom micro w trybie AF-C?
    Nie pomaga.
    A nie mam zamiaru inwestować w ZD 9-18 oraz przejściówkę, tylko po to aby się rozczarować.
    Jest jeszcze kwestia radiowego wyzwalania lamp i wspominanych tak często HSS'ów...

Jak myślicie, za ile wystawić EM-1+12-50 aby w miarę szybko się sprzedał Poważnie pytam

ps. średnio mi fajnie, bo pokładałem w tym systemie spore nadzieje. Gdyby nie te parszywe kotlety, to byłbym jednym z outsiderów

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Boa Zobacz posta
    ....
    Jak myślicie, za ile wystawić EM-1+12-50 aby w miarę szybko się sprzedał Poważnie pytam

...
    wystaw na Allegro od złotówki aukcję na 3 dni... pewnie szybko się sprzeda... sprzedajesz z fakturą? (tfu, to słowo jest chyba już zakazane? )
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar lcf
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

ps. średnio mi fajnie, bo pokładałem w tym systemie spore nadzieje. Gdyby nie te parszywe kotlety, to byłbym jednym z outsiderów
    A próbowałeś z 12-40 się bawić, albo lampy ze wspomaganiem AF używać? I pytanie też, czy firmware 1.4 wgrałeś - bo też zdaje się coś z AF usprawniali (chyba pod szkła 4/3, nie M-ki - ale może przy okazji ogólnie AF poprawili). Z typowym body reporterskim w stylu D700 oczywiście ciężko będzie wygrać, ale AF w E-M1 ludzie sobie jednak raczej chwalą, jak opinie różne i recenzje czytałem (sam za kilka dni dopiero sprawdzę - jak celnicy nie popsują :P).

Co do cen to body w okolicach 4000-4500 PLN widzę zchodzą na Allegro, więc koło 4500-5000 za prawie nówkę w zestawie z 12-50 powinieneś dostać. Puszka zacna i większych wad poza ceną nie ma, więc prędzej czy później chętni się powinni znaleźć .
    Ostatnio edytowane przez lcf ; 10.06.14 o 22:52
    OM-1, mZD 12-40 F/2.8, mZD 60 F/2.8, Nocticron 42.5 F/1.2
    flickr: lcf80

| OlyJedi Awatar PanMarecq
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Nie za bardzo rozumiem skąd te (błędne skądinąd) wnioski.

Nie pomaga.
    A nie mam zamiaru inwestować w ZD 9-18 oraz przejściówkę, tylko po to aby się rozczarować.
    Jest jeszcze kwestia radiowego wyzwalania lamp i wspominanych tak często HSS'ów...

a może lepiej dokupić do niego jakąś lampkę ze wspomaganiem AF na takie trudne warunki? Tylko,że chyba jedyna taka lampa to FL 600r,która daje to wspomaganie,chyba przez zapalenie tej lampki ledowej.
    Reaktywowany blog: mtwarowskifoto.blogspot.com

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Za prawie nowy sprzęt z fakturą? Od ceny sklepowej odejmij 20% i wystaw to jako cenę minimalną. Za bezcen to nie ma sensu sprzedawać.
    Ludzie na tym forum są strasznie rozpieszczeni zniżkami w OJ, więc na tutejszej giełdzie raczej niewiele zdziałasz.
    E-M1, E-PL1, Panasonic 12-35, 35-100, 60mm makro, 50-200, Vightlander 25mm, Sigma 150mm makro i worek pomniejszych manuali ... i na co mi to wszystko?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Zaraz, fotografowałeś ślub przy użyciu m.ZD 12-50?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Uprawnienia umieszczania postów