Oj tam, oj tam, i tak zaraz przyjdzie Nyny i zdewaluuje nagrode Dpreview![]()
Oj tam, oj tam, i tak zaraz przyjdzie Nyny i zdewaluuje nagrode Dpreview![]()
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
Koniec świata!![]()
![]()
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
Tak. Ocena większości osób może być miarodajna i taka w większości jest. Należy jednak podkreślić słowo "Może" niekoniecznie "musi". Wszyscy dobrze wiemy czytając różne publikacje, że większość osób kieruje się tzw "owczym pędem" i niekoniecznie istotnymi z punktu widzenia drugiej osoby informacjami.Caly problem jest taki, ze jesli taki werdykt ocenia gro ludzi, organizacja, czy inne zrzeszenie (chocby EIZA), moze byc bardziej miarodajny i miec znamiona uniwersalnosci, jednak jesli owa metke wyrokuje jeden zawodowiec, to sila rzeczy nie bedzie to zbytnio miarodajne.
Wszyscy wiemy że Canony i Nikony, w szczególności pełna klatka zarówno pod względem matrycy jak i rozwiązań jest oh i ah
Uważasz że micro4/3 to mikroskopijna wartość matrycy ? Porównujesz rozumiem do dużego formatu ?to już trochę ostatnio nudne - raptem wszystkim się podoba, mikroskopijna wielkość matrycy czy cena nie przeszkadzają. Bardzo dziwne, gdzie nie otworzyć testu wszędzie Em1 jest super... naprawdę taki jest super, czy tylu klakierów na tym świecie no bo jakiś skonfudowany jestem
W tym wypadku FF jest niewiele większa Crop FF x7,5 a m4/3 jako x14.
Aparat by miał sens musi mieć zbalansowany rozmiar pomiędzy obiektywem a korpusem zarówno w dziedzinie wielkości jak i wagi. Do klasy bezlusterkowców maks to APS-C a nie żadna pełna klatka. Chyba że potraktujemy bezlusterkowiec jako klasyczną lustrzanke bez lustra chodzi o wielkość. Wtedy ok.
Ostatnio edytowane przez aallen ; 6.01.14 o 14:32
Najkrótsza recenzja OM-D E-M1
Dzisiaj w Puszczy Kampinoskiej mimo, że było poza szlakiem, podszedł do mnie turysta i pyta co fotografuje.
- Odpowiadam, że chrobotki.
- A co to jest?
- Takie porosty z czerwonymi główkami.
- Aha. Ale widzę, że pan fotografuje takim byle gów....em jak ja.
Uśmiałem się![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
no to musiał być znafca