Z punktu widzenia Eizo Mirek mistrz.
Z punktu widzenia Eizo Mirek mistrz.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Snapseed na smartfonie, 25 sekund roboty:
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Jak dla mnie wizualnie najbardziej odpowiada wersja Moominka choć nie wiem czy w realu nie było tak jak pokazał Thomasso. U mnie LR4 na auto WB w zasadzie taką samą (jak u Thomasso) kolorystykę zaproponował.
Mirka trochę za czerwono mz. Najmniej trafiony WB (lub właściwsze chyba określenie podoba sie najmniej) u Bodzipa później epicure. To czysto subiektywna opinia na podstawie tego co wyświetla mi skalibrowany nieprofesjonalniemonitor dell IPS.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 25.12.13 o 10:35
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Ciąg dalszy eksploracji E-M1. AutoISO trudno nazwać wyszukanym. Można wybrać minimalną i maksymalna wartość ISO i ... już. Brak konfiguracji logiki wyboru czasu ekspozycji lub choćby jego minimalnej wartości. W trybie M nie można z poziomu aparatu skorygować wartości ekspozycji. Jest co prawda taka funkcja w menu, ale to nie to samo.
Sama konfiguracja przycisków puszki jest całkiem znośna, choć daleko jeszcze do momentu, kiedy do każdego przycisku (choćby tylko funkcyjnego) można będzie przypisać każdą funkcję. Pytanie, czy to ma sens?
Po dodaniu gripa, aparat trzyma się jeszcze lepiej niż przed. Przydały by się może druga bateria w gripie i dotarkowy wybierak. Całość robi się niestety większa, co prowadzi, MZ, w przeciwnym kierunku niż logika puszek m43, ale jest nadal "do zniesienia"![]()
Ostatnio edytowane przez Pawel92 ; 27.12.13 o 14:55
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów