Wiejo ale z Ciebie romantyk
Fontanna ładna
Wiejo ale z Ciebie romantyk
Fontanna ładna
e520 + 14-42 + 40-150
Mój wątek -> http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=71233
Tęcza w fontannie bajkowa!
Może ciut za jasno w kadrze.
Drugi kadr,prosi się o pionowy format to raz a dwa coś nie nie wyszło z obróbką(znowu ta pieruńska obróbka).Coś dzieję się z kolorem niedobrego i z cieniem.
Wiejo,Moszna to piękne miejsce,jak masz coś jeszcze z miłą chęcią pooglądam.Lubiłem tam bywać,zwłaszcza kiedy kwitną azalie...
Pozdrawiam.
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Odpowiadając- Helmuth możesz mieć rację ponieważ bawiąc się filtrami zdjęcie fontanny potraktowałem filtrem wyostrzającym soczewkowym który ładnie uwypuklił krople wody. Nie widziałem w zdjęciu po obróbce nic szkodliwego wiec je zamieściłem ale może na komputerze o zdecydowanie lepszych parametrach jest widoczna kratownica której ja nie widzę dlatego możesz mieć rację. Zamiszczam też zdjęcie prawie orginał 288a więc jak będziessz miał możliwość to proszę o sprawdzenie. Igorra wolałem ten kran a raczej pompę od widoku tego co za alejką który dla przykłady widać na zdjeciu 289a. Dla sympatycznego E-510 migawka z Mosznej która teraz błyszczy po remoncie na zdjęciu 291. I moje ulubione plenerki z rzepakiem których troche w wątku później załączę.
pozdrawiam Wiejo
Landscape Photography
Rzepak kwitnacy...podoba sie takie ujecie.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Teraz aby pokazać go z tej frontalnej trzeba byc na miejscu już wcześnie rano bo po 8:00 słoneczko jest od strony palmiarni a wtedy na głównym dziedzińcu jest dość głęboki cień i aby oddać to najładniej to tylko hdr.
pozdrawiam Wiejo
Fontanna MSZ ciekawiej się prezentuje w pierwszej wersji, pozostałe zdjęcia z ostatniej wrzutki bardzo przyjemne "sielskie", takie... Twoje...
Może tylko w zdjęciu z rzepakiem minimalnie podciągnąć niebo żeby uwydatnić fakturę chmur...(takie moje widzimisię).
Pozdrawiam i do zobaczenia na zlocie.
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Landscape Photography
Oglądam zdjęcia na pełnej rozdzielczości mojego monitora LCD- 1280x1024pix. Pewnie właśnie ten filtr dał taki efekt. Na "oryginale" nie widzę tej kraty.
Skoro jednak nikt jej nie widzi (a przynajmniej nie sygnalizuje), może nie warto się przejmować, może to jednak moja karta jest kiepska
Jaka szkoda, że zdjęcie nie może oddać tego zapachu![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA