Dzięki za zainteresowanie i opinie. Przedstawiam kolejne widoczki jeszcze z śniegiem.
Dzięki za zainteresowanie i opinie. Przedstawiam kolejne widoczki jeszcze z śniegiem.
pozdrawiam Wiejo
103 - jak gwiazdy na niebie czy jakaś tam inna galaktyka. Ciekawe spojrzenie. 105-tka zaś - myślę, że warto "poeksplorować" to miejsce, wydaje się bardzo interesujące.
Chyba w ładnej okolicy mieszkasz, trochę zazdroszczę...
Ostatnie dwa bardzo ładne. Melancholijne. Prowadzą do zamyślenia.
Ostatnie podoba mi się najbardziej.
Smutne te ostatnie.
Pasują mi do nastroju.
Oglądając kilka najnowszych zdjęć, zasugeruję czarno-biały hdr, z racji tego że pogoda nie obdarzyła ich łaskawym oświetleniem. A są fotografie jakie mają potencjał - 103, 104 i ostatnie dwa też niczego sobie. Podoba mi się zabawa z kadrowaniem, widać że migawka nie jest wyzwalana "przypadkiem".
Pozdrawiam![]()
MK
109, 110 - "pole, las, woda, wieś. nadszedl czas miotlo nieś"...cytujac klasyka...takie tam skojarzenie mi sie nasunelo
w 110 grunt chyba ciut za ciemny
probowales je, jak sugeruje wujek, w B&W? mysle, ze ich energia potencjalna moze byc wyzsza. moze dlatego, ze przy takich ujeciach blizej mi do Michael Kenna
W 109. trochę nie pasuje mi horyzont w połowie kadru, ale nie przeszkadza to zbytnio w tym zdjęciu. Ciekawe jest natomiast to rozjaśnienie na wzniesieniu po prawej, pokazuje niejednorodność, może cyfrowo można by spróbować zagrać światłem i nadać zdjęciu troszkę klimatu
W 110. dużo się dzieje na ziemi i niebieNaturalne kolorki na +
Przyjemne landszafty z tematem, poprzednie zdjęcia też ciekawe.
Już mi się nie podobają te zimowe krajobrazy, ja już czuję wiosnę!
Poważnie, tak jak pisał rocco- smutne. Bardziej podoba mi się 110![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Miałem ostatnio okazję wyrwać się w plener a tam już oznaki odchodzącej zimy co staram się przekazać. Dzięki za opinie w wątku.
pozdrawiam Wiejo
Powtórzę się, Twoje krajobrazy mają swój charakterystyczny polski nastrój. I bardzo mi to odpowiada. Dwa powyższe zdjęcia bardzo dobrze oddają obecny czas w przyrodzie. Zima jeszcze nie całkiem ustąpiła, a wiosna bardzo powoli dochodzi do głosu. Taka cisza przed "zieloną" burzą.