Strona 7 z 116 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 1159

Wątek: Wiejowe pstryki

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Witam

Bardzo ciekawe zdjęcia w tym wątku kolega zamieszcza.

29 - pajęczyna świetnie wypatrzona, światło idealnie podkreśla dzieło pająka.
    30 - niby tylko chmury ale podoba mi się głębia nieba. Nie ma wyraźnego, głównego tematu, w zasadzie jest nim całe zdjęcie, przez co wzrok biegnie od pierwszych do ostatnich chmur.
    31, 32 - przyjemne, dokumentalne, niczym z Ameryki.
    33 - Efekt świetny, a czasami trudno wyłuskać z lasu konkretny element/temat. To zdjęcie również bardzo mi się podoba.
    35 - fajne, symetryczne, ładna kolorystyka. Faktycznie odrobinę leci ale to drobny szczegół techniczny.

Ostatnie dwa ciekawe, na pierwszym faktycznie wieje grozą, choć odległość zmniejsza to uczucie. Ogień to jednak żywioł.

Pozdrawiam

Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Jak zawsze dzięki za dotychczasowe opinie. Zamieszczam kolejne zdjęcia w tym jedno przedstawiające zamek w Mosznej który jest świetnym tematem fotograficznym i do którego będę w wątku wracał i drugie z włóczenia sie po okolicy.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	of 039.jpg
Wyświetleń:	176
Rozmiar:	97,1 KB
ID:	3762   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	of 038.jpg
Wyświetleń:	180
Rozmiar:	97,3 KB
ID:	3763  

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Zamek ładny, ale MZ źle kadrowany.
    Kompozycja przeważana lewo i to zdecydowanie, nie trzeba było tak ostro ciąc z lewej.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

rocco
    Gość
    Pierwszy kadr chyba troche zbyt pusty i ciemnawy.
    Pewnie takie naświetlenie wymusiła biała wieża w tle ale calość jest dla mnie leciutko za ciemna.
    Drugi taki jak lubię
    Faktycznie, kadr przeważa w lewo ale aż tak mi to nie przeszkadza. Przeciwnie, zamknięcie kadru kilkoma galązkami z prawej w troche równoważy całosć kompozycji a poza tym przypuszczam, ze lewa strona była nieciekawa i byleś zmuszony ciąć tak a nie inaczej.
    Można by jeszcze pokusić się o skadrowanie w kwadrat ale to trzeba lubić ciasne kadry

Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Odpowiadając Agapiet to faktycznie widok z okna mam bombowy i jest to jak na te czasy duża atrakcja gdyż obejmuje w linii horyzontu ok 20- 30 km na co składa się kilka wiosek, liczne pola, i wstęga drogi. Grizz i Rocco faktycznie dość ciasno skadrowałem zamek dlatego, że po lewej nieciekawy metalowy płot, nowoczesne latarnie z białymi kulami i znaki drogowe. Poza tym zdjęcie robione pod zachodzące słońce a cały bok zamku wydobyty z głębokiego cienia. W dalszej części zamieszczę drugie zdjęcie zamku może będzie się bardziej podobać. Widoczek z białą kościelną wieżą zrobiłem przy zachodzącym słońcu jak trzciny na planie pierwszym były fantazyjnie skręcane przez wiejący wiatr a sztywniejsze krzaki prowadziły wzrok w kierunku wieży. Do swoich zdjęć ma sie zawsze jakiś sentyment i pomimo chęci obiektywizmu to sentyment przeważa jak w tym przypadku. Oprócz zamku widoczek z czeskiej strony na oddalone stoki narciarskie poprzedzone zazielenionymi pagórkami w okolicy Pradziada.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	of 040.jpg
Wyświetleń:	158
Rozmiar:	94,8 KB
ID:	3812   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	of 041.jpg
Wyświetleń:	161
Rozmiar:	97,3 KB
ID:	3813  
    pozdrawiam Wiejo

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Kaz de Wro
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Fotka 040 a także 038- fajny zameczek w stylu waltdisneyowskim ale gałęzie za bardzo pchają się w kadr. Podszedłbym trochę bliżej i poeksperymentowałbym z fotkami od dołu lub ujęcia części zamku, takie fotki też czasami są urokliwe.
    Fot. 041- ładne widoki ale chyba robione bez żadnego filtra (np. polar) bo nie ma tej czystości obrazu.
    Pozdrawiam
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    41 mi się podoba. Gdzie jest robione, jeśli można wiedzieć?

rocco
    Gość
    Zamek w szerszym kadrze wygląda znacznie lepiej, nie razi juz przycięcie lewej strony.
    Ostatnie bardzo mi się podoba, przypomina mi moje strony z wieżą nadajnika na Świętym Krzyżu ale widać wyraźnie, że na Twoim zdjęciu górki są wyższe.

Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Dwa kadry jeden to fontanna i aleja prowadząca do parku w Mosznej a drugi to widok z świetnej restauracji w Czechach gdzie serwują znakomite dania.

Nazwa:	of 042.jpg
Wyświetleń:	121
Rozmiar:	145,8 KB
ID:	4445   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	of 043.jpg
Wyświetleń:	119
Rozmiar:	139,4 KB
ID:	4446  
    pozdrawiam Wiejo

| OlyJedi Awatar a_wykrota
    Mieszka w
    Pyrlandia