Bardzo ładne te odbicia na 35. Odrobinę fota leci w prawo.
Bardzo ładne te odbicia na 35. Odrobinę fota leci w prawo.
33,34,35 bardzo ładne, pajęczyna ceikawa chociaż źle pomniejszona - pixelozja.
dnianie nie robią wraźenia, tzn indianie tak ale fotka nie.
musze wyjaśnić, że na zdjęciu 033 nie jest fotografowana pajęczyna, powstało ono jak włóczyłem się po lesie padał lekki deszcz a słońce co chwila chowało się za chmury i jak wychodziło to wtedy odwracałem się szukając motywu i tak zobaczyłem zjawisko które przypominało z daleka wielką pajęczynę. Podszedłem bliżej i okazało się że to całkowicie uschnięta sosenka pokryta jest kropelkami deszczu a przy lekkim wietrze kropelki te sfruwały z suchych gałązek zamieniając się w fantazyjny wzór który sfociłem.
Odnośnie zdjęcia 034 przedstawiającego drzewo które rośnie w skale przekonałem się, że w plener jako sprzęt dodatkowy przydała by się aluminiowa drabina, albo jakiaś terenówka z platformą na dachu i raz jeszcze obiektyw 11-22 bo w wielu przypadkach 14-54 jest za waski.
Wiejo,
Podoba mi sie różyczka - subtelne światełko w transparentnych płatkach, rózany kolor (matryca sie nie zadławiła (niektóre aparaty sa tak wrażliwe na czerwień, że oddają takie rózyczki z utratą szczegółów - dławią się czerwienią), wiele odcieni różu, ujęcie kielicha - przekątniowe.
Pajęczynka jest bardzo sugestywna kropelkowa i wdzięczna łacznie z jej gospodarzem.
Niedosyt, jaki mam, to pragnienie większego zbliżenia do obiektów (kwiata i pajęczyny), oraz trochę zbyt mocne światła w tle różyczki.
Pzdr, TJ
siedząc w domu i pijąc wieczorną kawę usłyszałem wyjące syreny wozów strażackich a przez okno ujrzałem taki widok. Poza tym jeden z widoczków podczas pierwszej rowerowej wycieczki w tym roku.
witam , przyjemne kadry
36 - fajny klimacik, mogłeś pojechać za wozami strażackimi i popstrykać z bliska
37 - ładny statyczny kadr, wydaje mi się, że gdybyś przyciął go ciaśniej nie ujęło by to nic zdjęciu, a uwypukliło by główny temat - fota pasuje mi pod kompozycję w kwadracie i może w ładnym BW , ale ja skrzywiony pod tym względem jestem, więc się nie sugeruj![]()
Ostatnie - przyjemna, klasyczna kompozycja.
Ładny masz widok z okna.
Zdjęcie z krzyżem bardzo ładne, mz z całymi drzewami by było lepiej.
A pożar mnie przeraża zwłaszcza dym to potęguje.
E-3, E-510