Nastepna dawka pod płomyczek krytyki
Nastepna dawka pod płomyczek krytyki
Pajęczynka pod światlo miodośnaMożna by tylko tę flarę wystemplować.
Pejzaż trochę jak kolejna wersja pulpitu z Windy![]()
030 jest niezłe moim zdaniem. Szkoda tylko, że tak małą rolę w kadrze odgrywa ziemia, niebo zbyt przytłacza. Trochę zachwiane są proporcje. Wyobrażam sobie to miejsce, ale sfotografowane w trochę inny sposób: 2/3 kadru to niebo z efektownymi chmurami, a 1/3 to ziemia. I to ziemia sfotografowana w taki sposób, by wciągała wzrok w zdjęcie (np. za pomocą odpowiedniego ułożenia pól w kadrze). Tak mi się wydaje
Pzdr
Wojtec60 dzieki ale przy tej pajeczynie strzeliłem kilkanaście fot i to w pozycjach że lepiej nie mówić a na kompie okazało się, że tylko na dwóch jest widoczna jak chciałem i do tego ze złapaną flarą.
Suchar masz całkowitą rację proporcje święta rzecz i trzeba tego przestrzegać ale wiesz czasem chce się wyjść dalej i tak starałem się zrobić dlatego, że zbyt duza ilość tego monotonnego pola była w cieniu a jaśniejszy paseczek zieleni tylko nieznacznie ożywiał to pole. Poza tym jestem zwolennikiem kadrowania w trakcie robienia a nie przy kompie i to się czasem nie opłaca.
ogladałem pf Kaczego i przypomniało mi sie o indianach więc sięgnąłem do swojego archiwum a traktowałbym je jako uliczne, też jedno z tego co lubię najbardziej. Prosze ostatnie o powiekszenie.
28,29,30 mi się podobają. Pajęczyna bardzo, świetnie podswietona i taka geometryczna.
Skromne podziękowania za wskazówki z których wyciągam wnioski. Załączam dwa zdjęcia z pierwszego śniegu w okolicy.
niebo i 033 extra...pajęczynę zepsuła flara a byłoby równie extra
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Za Lessiem, 033 bardzo dobre.
Dwa ostatnie widoczki również mi sie podobają, zwłasza 035.
W 034 to drzewko dałbym w mocny punkt.
Pajęczynka fajna, ale ciaśniej bym skadrował.
033 - co to jest? U mnie na minitorku jakieś super przeostrzone wychodzi...
"Amator martwi się o sprzęt,
Profesjonalista martwi się o kasę,
a Mistrz martwi się o światło."
Harpowe fotki