192 i194 fanie zauważone, można by trochę podciągnąć kontrast
192 i194 fanie zauważone, można by trochę podciągnąć kontrast
Z ostatniej serii najbardziej podoba mi sie gasienica na listku...o ile sie nie mylePrzyjemny dla oka kontrast kolorow i faktura.
Dzięki za uwagi dotyczące kontrastu. Muszę to jakoś okiełznać. Wczoraj pomimo paskudnej pogody silny zimny wiatr niosący drobne zamarznięte kuleczki deszczu pojechałem w teren. Zachęciła mnie swoista aura w której niebo jakby przysłaniało ziemię zostawiając na horyzoncie jasny malowniczy pas. Taka sceneria bardzo pociąga do zmagań czego efekty zamieszczam jednocześnie prosząc o wymianę doświadczeń z podobnych warunków. Moje to co zarejestrowała matryca czy użyć w takim przypadku techniki HDR.
pozdrawiam Wiejo
Bardzo dinamiczne zdjęcia choć brak jakiego kolwiek ruchu.
200 - niesamowiete!
Takie warażenie jak by niebo miało przygnieść to co pod nim![]()
Na pierwszym podoba mi się takie "konturowe" podejście do tematu. Coś się dzieje na tle nieba które samo w sobie jest wydarzeniem i można powiedzieć głównym tematem.
Na drugim i trzecim pokusiłbym się o zastosowanie filtra szarego połówkowego. Potrzeba więcej światła w dolnej partii zdjęć a prosta linia odgraniczająca las od nieba aż się prosi o zastosowanie szarej połówki. Jak jeszcze nie masz to zainwestuj na przykład w system hitecha. Holder+filtr szary połówkowy nd0,9 z miękkim przejściem nie kosztuje dużo a jest to zestaw uniwersalny i sprawdza się w większości przypadków jeśli chodzi o pejzaż. Pewnie można i hdra zrobić ale ja nie lubię hdrów
Niebo spektakularne![]()
na 198 na trawie są jakieś pasy .. i czy przypadkiem troche dołu nie było "doklejanego" ?
E-30, E-510 + Dual Kit + ZD 14-54 II + ZD 50 + Samyang 85 + ex-25 + Metz 48 + Fl-36R
ogłoszenia internetowe nauka jazdy Gorlice
Szkoda, że 195 jest nieostre bo byłoby fajne![]()
Bardzo fajne kadry te oststnie, zwłaszcza pierwszy i ostatni.
Rzeczywiście jakaś specjalistyczna obróbka podniosłaby efekt końcowy.
Piękny planer![]()
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
198 trochę no nie wiem matowe, i jakoś kolor pola taki~~
199 mam wrażenie że w obróbce mocno las rozjaśniałeś (może źle mi się wydaje)
200. Superładne kolory pola,ciekawa linia horyzontu i niebo
![]()
Fajna ta ostatnia wrzutka, niesamowicie dramatyczne niebo. Najbardziej wpadło mi w oko pierwsze i trzecie zdjęcie. Są one dowodem na to, że pogoda nie zawsze jest taka niedopisująca na jaką się wydajeChociaż z drugiej strony, skoro wspomniałeś o kroplach deszczu targanych we wszystkie strony porywistym wiatrem, to nie odważyłabym się bez uszczelnień w sprzęcie wyjść w plener. Niemniej z przyjemnością zdjęcia z niego oglądam
![]()
Mam na imię Agata, mam 19 lat, a moje wymiary to 90/60/90. Druga noga tak samo.