156 takie miłe i delikatne tylko kadr trochę nie tak IMHO.
156 takie miłe i delikatne tylko kadr trochę nie tak IMHO.
155 - "lądowisko dla motyli" - świetny moment uchwyciłeś
156 - portrecik - bardzo fajne, bije z tego zdjęcia ciepło i radość...
Pozdrawiam
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Odpowiadając Jolly portret 156, tak doświetlałem lampą bo cienie były zbyt głębokie i jest to przeróbka na bw po lekturze książki Beadswortha a raczej próby naśladownictwa. Lądowiska motyli nie potrafię wytłumaczyć, gdyż zaraz była łąka pełna kwiatów i tam latały pojedyncze osobniki a duże zgrupowania odbywały się na drodze wysypanej żwirem. Aby się to tego sajmiku zbliżyć nie było innej opcji jak przez wolne czołganie się. Dziękuję za zaglądanie do wątku. Załączam dwa zdjęcia plenerów za miejskich wykonanych przy niemal zachodzącym słońcu i proszę o wyrażenie opinii.
pozdrawiam Wiejo
Podobają mi się kadry (szczególnie 158 ) ale trochę jakby nieostro
W 157 dół ciut ciemny a na niebo przydała by się szara połowka (choćby symulowana w programie graficznym).
158- hmm. Słyszałem "złote kłosy", "złote łany" ale nie słyszałem nigdy o złotym ściernisku
![]()
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 3.09.09 o 12:44
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Zdecydowanie mi się 158 podoba, a dokładnie kolory! Takie złoto - miodowe![]()
Zdecydowanie nr 158. Piękne kolory.
Wiejo - swojskie klimaty pokazujesz, technicznie tylko szkoda - na pierwszym dołu niedoświetlonego na drugim góry zbyt jasnej - ktoś juz wspomniał o szarej połówce.
Podczas "polowania" na dzięcioła zielonego, odkryłem że motyle uwielbiają miód - nasmarujcie wybrane miejsce, drzewo, gałązkę. Kilka dni i będzie sporo do fotografowania, niestety razem z motylami pojawią się osy, szerszenie i mrówki - a może tylko u mnie
pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Dzięki za odwiedziny. Odnośnie koloru na ostatnich to moja ingerencja była znikoma gdyż takie światło daje zachodzące słoneczko. Pod krytykę następne i tak 159 w wersji kolor /bw w galerii/ jesienny pejzażyk pagórków. Na 160 dość rozległe pastwisko ale nie milki bo do Alp daleko.
pozdrawiam Wiejo
Te dwa ostatnie zdjęcia u mnie są jakby troszeczkę za jasne, a może to kontrastu im brakuje? Miejsca przyjemne, widać przestrzeń, może na 160 przydałoby się trochę bardziej dramatyczne niebo do pełni szczęściaNo i jeszcze w ostatnim pozbyłabym się tych krzaków z lewej strony.
Mam na imię Agata, mam 19 lat, a moje wymiary to 90/60/90. Druga noga tak samo.
Sołtysowe dywaniki lubię.Twoje równiutkie, jakby je układali. Takich nie widziałam koło mnie.
159 bardzo ładne. Na 160 przeszkadzają chebzie po lewej.
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...