Mało u mnie w wątku zdjęć osób więc nieco kontrastowe wiekiem spojrzenie na temat.
Mało u mnie w wątku zdjęć osób więc nieco kontrastowe wiekiem spojrzenie na temat.
pozdrawiam Wiejo
Wiejo 135 bardzo mi się podoba ładnie podciągnięte. 137 sympatyczna babuleńkaszkoda dłoni.
j.w. ponadto przy liściach fajna GO. Ostatni portret trochę popsuty tłem. Co do wcześniejszych zieleni czy podciągałeś kolorki?
mente et malleo
Kontrast uwidoczniłeś również sposobem obróbki.
Podoba mi się.
W Mosznej trwa remont elewacji i cała strona zamku od ogrodu jest zasłonięta rusztowaniami. Ogród natomiast w pełnym rozkwicie, obficie ukwiecone olbrzymie krzewy rododendronu nadają temu miejscu nie powtarzalny urok. W załączeniu skromne próby obrazujące ten stan. Wiem, że to tylko kwiatki ale patrząc na dziesiątki osób fotografujących się na ich tle oraz je same to coś w tym musi być.
pozdrawiam Wiejo
Piękne letnie obrazy i kolory
PS
Mam przed domem własny krzew rododendronu, też własnie kwitnie lecz mój ma białoróżowe kwiaty.
Właściwie, to już przekwita![]()
139 i 141 bardzo ładna gra kolorów. Szkoda tylko ze odrobinę przeostrzone jest zdjęcie 141.
Za to na 140 jest bardzo ładna kompozycja kwiatów na ciekawym kolorowym tle, przyjemnie stonowane światło, nic nie przerysowane i dodatkowo fajny bookeh. Wzorowa fotka MZ
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.
W 139 brakuje mi troszeczkę kontrastu, 141 bardzo przyjemne dla oka. Obydwa młe w odbiorze.
Przepiękne te rododendrony. Ja przed oknem mam duży o wielkich bordowych kwiatach. Niestety właśnie przekwita.
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
141 chyba lekko przeostrzone (gryzie w oczy). Na wszystkich ładne kolory choć światło niezbyt ciekawe.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Nr 1 z ostatniej seryjki (imho) naj ale mam wrażenie jakbyś za bardzo kolorki podciągnął. Zwłaszcza zieleń (albo coś z moim monitorem). Fajne.
Pozdrawiam
mente et malleo