Zdj.128 - bardzo ładny parkowy pejzaż,wg.mnie pięknie by wyglądało,jakby poprowadzic zielone szuwary do dolnych rogów kadru a przód zostawic tylko z odbiciem w wodzie drzew.Bez 'trawy'.
Zdj.128 - bardzo ładny parkowy pejzaż,wg.mnie pięknie by wyglądało,jakby poprowadzic zielone szuwary do dolnych rogów kadru a przód zostawic tylko z odbiciem w wodzie drzew.Bez 'trawy'.
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
Jak dla mnie zdecydowanie bez trawy i niebieskich koszy.Kadrowałbym też nieco z dołu, tak by zmieścić świetne odbicie i więcej drzew, mogłoby być ciekawie !!
pozdrawiam !!
Peter
Wanilio zauważyłaś to co faktycznie chciałem oddać na zdjęciu a więc te przechodzące przez młode listki promienie słońca które dały taką miękką świetlną poświatę. Wiem, że zdjęcie przez to mdławe ale tak w tamtej chwili było. Odnosnie sitowia na dole kadru to nie pominąłem go gdyż chciałem dolny kadr zdjęcia zamknąć zielenią. Mnie tez nie dawało to spokoju, ze w ferworze nie zauważyłem koszy i za to odbiorców przepraszam a za uwagi serdecznie dziękuję. W ostatnim podkreślano ładne barwy kwiatu jabłoni jednak tam główną rolę gra pajączek, fakt, ze mały ale widoczny.
Po ocenę jedno, z spaceru po Mosznej gdzie można konno się wybrać na teren parku a drugie banalne okwiecona gałązka za działce. W jednym i drugim nie bałem się suwaków ale jaki z tego efekt to się dowiem. Przynajmniej taką mam nadzieję.
pozdrawiam Wiejo
Jesli chodzi o obróbkę - w obu przypadkach bdb.
Pierwsze zdjęcie fajne byłoby gdyby jeźdżcy byli przodem do Ciebie, teraz odbiór jest taki ze ktoś gdzies odjeżdza, wyjeżdza, napawa troche to zdjęcie smutkiem.
W drugim przypadku - wszystko mi się podoba. Bardzo ładne zdjęcie.
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.
Dziękuję za wyrażone opinie. W wątku Kasprzyka napisałem, że mam zdjęcia dokumentujące działalność dzięcioła w lesie. Te niemal wyrąbane otwory znajdowały się od 120 do 200 cm. na ziemią i moje pierwsze wrażenie, ze to ludzka interwencja. Jednak obecny przy mnie leśnik sprostował, że to robota dzięcioła. Na ostatnim kadrze też dokument, że są miejsca w lesie gdzie trzeba chodzić po kładce w trosce o zachowanie podłoża.
pozdrawiam Wiejo
Na 132 nie widać, ale na 133 już tak! Bardzo precyzyjna robota, i tak bez miarki i kątomierza![]()
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 7.05.09 o 16:58
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
131 bardzo ładne kwiatki. Robota dzięcioła - interesujące. Nie wiedziałam, że dzięcioł takie precyzyjne otwory wydziobuje.![]()
Witam
Jestem pod wrażeniem roboty dzięcioła, aczkolwiek do końca nie chce mi się wierzyć, że to działalność ptakaTe drzewo jest zdrowe, żywiczne, musiał się nieźle napracować, żeby takie otwory porobić.
Zaskoczyłeś mnie tym "mostkiem" w lesie, nigdy czegoś takiego nie widziałem. Te drzewa wyglądają jak w baśni, co to za miejsce, co tak wyjątkowego można tam trafić ? Może jakaś sesja makro przyniosła by powalające efekty?
pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Dzięki za odwiedziny. W kolejnej odsłonie zdjęcia z lasu w którym wiosna coraz śmielej sobie poczyna.
pozdrawiam Wiejo
Witaj Wiejo,
135 mi się podoba. Bardzo piękna zieleń. Poprawiałeś kontrast, kolorystykę?
Pozdrawiam ,
Adrian