Strona 25 z 116 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 1159

Wątek: Wiejowe pstryki

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Z krótkiego wypadu w teren pomimo nie sprzyjającej pogody jako ciekawostke zrobiłem zdjęcie krzywej wieży w Ząbkowicach Śl. Uwagę zwróciła też stojąca przy drodze kapliczka w m. Starowice.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	of 113.jpg
Wyświetleń:	140
Rozmiar:	177,9 KB
ID:	13675   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	of 114.jpg
Wyświetleń:	138
Rozmiar:	184,6 KB
ID:	13676  
    pozdrawiam Wiejo

| OlyJedi Awatar e-510
    Mieszka w
    West Sussex
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wiejo Zobacz posta
    Miałem ostatnio okazję wyrwać się w plener a tam już oznaki odchodzącej zimy co staram się przekazać. Dzięki za opinie w wątku.
    Wiejo,bardzo ładnie,zastanawiam się czemu nie do Galerii,tylko tu je wrzucasz?
    Wymagają trochę oszlifowania,to fakt i bez wątpienia - po,znalazły by uznanie w oczach bardzo krytycznych Olymaniaków.

PS: Wiejo a nie są to Góry Opawskie?
    Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
    Landscape Photography

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Wiejo Zobacz posta
    Z krótkiego wypadu w teren pomimo nie sprzyjającej pogody jako ciekawostke zrobiłem zdjęcie krzywej wieży w Ząbkowicach Śl. Uwagę zwróciła też stojąca przy drodze kapliczka w m. Starowice.
    Ciekawa jest ta wieża, ciąg nowszych cegieł wskazuje, że dobudowano ją już po skrzywieniu. Kadr ciekawy pomimo wypranego nieba niemniej wolałbym tak z pół centymetra więcej u góry żeby wieża mogła "poodychać"
    Kapliczka również zajmująca. Chociaż sporo jest podobnych obiektów w całej Polsce to ta warta jest uwiecznienia ze względu na dość nietypowy (przynajmniej jeśli porównywać z kapliczkami ze świętokrzyskiego) kształt.
    Przypomina mi raczej zabytkowy gołębnik niż kapliczkę.
    Daje się również zauważyc ogólne zaniedbanie obiektu. Co prawda wygląda ona (kapliczka) na niedawno pobieloną ale widać ubytki w tynku, uszkodzone dachówki i skrzywioną, pewnie już nieczytelną tablicę informacyjną.
    Podsumowując, odnalazłeś i w interesujący sbosób pokazałeś nam dwa ciekawe obiekty architektoniczne z Twojego regionu

| OlyJedi Awatar ehosonda
    Mieszka w
    WRO
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    oo..zabki, bywam tam dosc czesto. fajnie byloby ta wieżę ustrzelic bez aut, ale to raczej trudna sprawa. W okolicy jest jeszcze Srebrna Gora z pieknymi fortami, wawozami i opuszczonymi wiaduktami. Teraz kiedy nie ma jeszcze lisci na drzewach, ktore skutecznie maskuja owe budowle, mozna trafic w ciekawy kadr. choc najciekawiej jest tam jesienia. paleta barw "rzuca na kolana"
    Dam se reke uciac, ze cos tam zrobiles bedac w zabkowicach, tylko...dlaczego sie jeszcze nie pochwaliles?
    W niedalekiej odleglosci od Zabkowic jest jeszcze Niemcza z ciekawym rynkiem i zabudowaniami oraz arboretum w Wojslawicach. jak sie zrobi cieplej i bardziej zielono, to sie tam na pewno wybiore - "odreagowac"
    co do kapliczki (doswietlales ja czyms?) - jak zauwazyl rocco, podobna "mala architekture" mozna znalezc wszedzie. szkoda, ze w kadrze znalazly sie te budynki. gdyby ich nie bylo potegowala by wyobraznia pustki wokolo.
    Ostatnio edytowane przez Ania_ ; 31.03.09 o 11:14

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Wieża naprawdę fajna. ładnie wyciągnięte cienie, może dlatego "wyprane" niebo? Jak pisał rocco, przydałoby się trochę powietrza nad wieżą. Wyprostowałbym też perspektywę. Szczególnie lewa strona ucieka na zewnątrz. Swoją drogą, jaki to obiektyw? Widzę sporą beczkę. Szkoda, że nie było lepszego światła.
    Kapliczkę rzeczywiście można było pokazać z innego kąta (jeśli to możliwe), żeby nie było widać tych budynków w tle.
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Dzięki za opinie. Nastepne z plenerków w okolicy.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	of 115.jpg
Wyświetleń:	88
Rozmiar:	119,2 KB
ID:	14164   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	of 116.jpg
Wyświetleń:	86
Rozmiar:	81,0 KB
ID:	14165   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	of 117.jpg
Wyświetleń:	88
Rozmiar:	213,5 KB
ID:	14166  
    pozdrawiam Wiejo

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Jak przy 115 takie lekkie szarawe zdjęcie pasuje tak przy następnych chyba za szare i mdłe. Kadry fajne choć przy 115 chyba to linie jakieś przebiegają i tak troszkę psują klimat.
    Pozdrawiam
    mente et malleo

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Igorra
    Mieszka w
    k. Krakowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Mnie się podoba 115 takie lubie piękne
    "Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Najbardziej mi sie podoba 115, ale za duzo dolu, Cialbym powyzej pierwszego rozlewiska.
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Agulka
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Najbardziej wpada w oko (moje oko ) 115, fajne kolorki, tęsknię za takimi zachodami.
    116 ma za mało koloru, brakuje go, ale kompozycja fajna. Z drugiej strony w prosty sposób pokazane wczesne przedwiośnie - rzadko o tej porze roku są fantastycznie nasycone kolory nieba, powietrze nie jest przejrzyste i w sumie ten klimat jest uchwycony na zdjęciu.
    A jak spojrzałam na ostatnie to od razu skojarzyło mi się ono z przyciskiem "rewind" na jakimś odtwarzaczu
    Mam na imię Agata, mam 19 lat, a moje wymiary to 90/60/90. Druga noga tak samo.