fajny ostatni kadr...klimatyczne miejsce mimo zniszczenia, a moze właśnie przez to?
fajny ostatni kadr...klimatyczne miejsce mimo zniszczenia, a moze właśnie przez to?
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Dzięki za opinie. Następne fotki z mojego łazikowania i sposobu postrzegania okolicy.
pozdrawiam Wiejo
Pozwolisz Wiejo,że odniosę się tylko do jednego zdjęcia - 107.
Bardzo ładny nastrój zawarłeś w tym zdjęciu - pola w zimowej szacie,niebieskośc kadru podkreśla zimowośc tej sceny.
Jeżeli miałbym cokolwiek zmienic - przyciąłbym nieba,jest go tu trochę za dużo,odwraca uwagę od głównego motywu swoją dominacją nad krajobrazem,chociaż nie powiem,że nie jest ciekawe.
Zima w pejzażu potrafi byc piękna...Szkoda,że mogę teraz o tym tylko pomarzyc...
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
Zdjecia 106-108
Zdjęcia superek podabaja mi się. Chcę sie do czegos przyczepić al chyba mi to nie wyjdzie. Zdjecie 108 bije po oczach prostotą kompozycji a palik po prawej stronie robi całe zdjecie i o dziwo trzyma je prosciutko a nie wywraca na prawo. Superaście![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
Ciekawe co na to autor![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
106 świetnie wypatrzone i złapane w kadrze. 107 hmm na polach jakby więcej żywych kolorków było to może może ale troszkę brak czegoś. 108 jakoś nie przemawia do mnie zupełnie (ale może tylko do mnie).
mente et malleo
Helmuth autor na to skromnie- taka była naturalna aura. Z środków użyłem tylko polara aby naturalnie zwiększyć kontrast i wydobyć biel topniejącego sniegu oraz podkreślić koloryt nieba. Być może nie zwróciłbym uwagi na ten widok lecz topniejący w polach snieg porobił ciekawe plamy i ożywił plan. Dodatkowo aby ująć pagórkowate ukształtowanie terenu i jakoś umieścić w kadrze zarośniętą miedzę musiałem przejśc po polu jaieś 300m. Dla mnie taka pogoda jest wymarzona. Lubię niemal granatowe niebo przez które od czasu do czasu przebija się promień słońca i da jasno oświetloną plame na ziemi. W tym przypadku, pomimo, że czekałem ok 1.5 godz. nie miałem takiego szczęścia a i małżonce sie znudziło. Odrobinę szczęścia do idealnych warunków miałem ale w innym miejscu z którego fotkę zamieszczę. Dlaczego taka proporcja kadru- na moje wyczucie więcej samego pola bez mocnych punktów zawiało by nudą, z kolei aby oddać kłębowisko na nieboskłonie musiałem poświęcić mu wiecej miejsca. Do tego staram się kadrować w wizjerze a cięcia bardzo sporadycznie używam.
pozdrawiam Wiejo
mmmmm- 106 swietne. podoba mi sie, ze widac jak lodyga ucieka z GO-nie wyglada jak zawieszone w prozni, tylko ladnie "stoi" na sniegu. zadnych rzeczy, ktore by zaklocaly porzadek. mimo nieregularnosci-swietny balans i ciezar zdjecia we wlasciwym punkcie. swietna abstrakcja.
wstawiaj do galerii
pzdr
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++