Fajne miejsce, fajne fotki chociaż przy takich widoczkach dałbym większą przysłonę bo brakuje mi GO.
Fajne miejsce, fajne fotki chociaż przy takich widoczkach dałbym większą przysłonę bo brakuje mi GO.
Tak, na ostatnich mi również brak mniejszej GO, zlewająsię plany trochę.
Z przedostatniego setu ujęła mnie 75 - ładne, ciepłe światło, oszczędna kompozycja.
Nie mogę trafić aby interesujaco przedstawić piękno szlaków turystycznych znajdujących się w pobliżu. Będę próbował dalej. Dzięki za opinie Bufetowej i Rocco. Na pewno przeprowadzę sugerowane przez Was próby. Teraz coś z szufladki bo pogoda nijaka.
pozdrawiam Wiejo
Pierwsze bomba ...
Wydaje sie leciutko miekkie ... ale bardzo miłe w odbiorze ...
Do tego dochodza soczyste kolory ...
Podoba mi sie![]()
Pierwszy kadr z ostatniej pary jest bardzo przyjemnie zakomponowany i dobrze się ogląda, proste to ale miłe oku.
Posunąłbym się dalej i wystemplował framenty łodyżki na dole i z lewej ale to takie moje skrzywienie
Faktycznie, może brakuje troszkę światła i kontrastu.
Drugi kadr przyciąga uwagę kolorystyką, piękne rude barwy na dole kadru przyjemnie kontrastuj a z błękitem nieba.
Znów dałbym więcej kontrastu i nasycenia. ale tylko minimalnie.
Ostatnie dwa bardzo się podobają. Na 80. rzeczywiście bardzo czytelne plany podkreślone przez zupełnie inne kolory.
79 bardzo delikatne. Podoba się.
Pozdrawiam, Jola
80... Cóż, krzaczory bez kolorowych jesiennych liści są słabe. W bujnym okresie rozkwitu wiosny i w pełni lata jest tam pewnie morze zieleni. W takich okolicznościach, pojechałbym z saturacją i wyostrzył w jakiś karkołomny sposób.
79 tak jakaby uspokaja....świetne
![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
przebrnąłem przez wątek. Gratuluje jest parę fotek które zapadają w pamięć przyjemnie się ogląda i ... uspokaja