73. - moim zdaniem trochę przerost formy nad treścią
74. - super, za poprzednikami
75. - niezłe, ale irytuje mnie ten blur na gałęziach...
73. - moim zdaniem trochę przerost formy nad treścią
74. - super, za poprzednikami
75. - niezłe, ale irytuje mnie ten blur na gałęziach...
Zapraszam do oglądania, komentowania i krytykowania na moim wątku
074 - bardzo udany kadr i obróbka. Trochę tajemnicze, a jednocześnie straszne. Nastrój tego zdjęcia kojarzy mi się z japońskimi horrorami, np. z "Kręgiem".
075 - podoba mi się kolorystyka.
Pozdrawiam, Jola
Z ostatnich najbardziej 73 i 74. W pierwszym brakuje mi trochę więcej kontrastu, w drugim oszczędził bym fotce ziarna. Niemniej, są to dosyć klimatyczne fotki.
MK
Ciekawe zdjęcia. Dla mnie najlepsze 075.jpg - najbardziej "normalne" i najbardziej klimatyczne tym samym...
Za Ktotkiem 075 najfajniejsze.
Wiejo,
Drzewka mi się podobają, szczególnie 75 :
- ładne, niskie, ciepłe światełko,
- klasyczna kompozycja - mało ziemi, dużo nieba, drzewo w mocnym punkcie.
- doświadczone czasem drzewo mocno osadzone w glebie, łaknąco czepia się nieba, chłonie światło, drobne gałązki pstrzą się na niebieskawych chmurkach,
- zakrętasy kolein i redlin urozmaicaja kadr, prowadzą w nieznane,
- chmury szarawe, ołowiane, jedwabiście rozmyte, ale zapowiadajace jesienny sztorm.
Zdjęcie prawie puste, ale bogate w nastroje.
Pzdr, TJ
Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 11.12.08 o 15:29
Chyba wszystko już napisano, dołączę się więc tylko do opinii że z ostatniego "seta" MSZ najlepsze jest 75 - bardzo lubię takie kadry, niby proste, wręcz puste - a jednak mają swój niepowtarzalny "klimat"...
Pozdrawiam
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Przede wszystkim dziękuje za sugestie i opinie. Chciałbym przedstawić miejsce zwane Żabim Oczkiem znajdującym się przy szlaku niebieskim w miejscowości Jarnołtówek na Opolszczyźnie. Pierwsze obejmuje widok z góry i jest możliwe do wykonania tylko późną jesienią lub bardzo wczesną wiosną z uwagi na istny gąszcz drzew i krzewów. Drugie ukazuje wejście od strony szlaku. Trzecie widok lustra wody i otaczających go z lewej strony skał. Szkoda, że nie dysponuję jeszcze szerokim kątem aby oddać rzeczywisty urok tego miejsca ale w przyszłym roku już je będę miał na stanie.
pozdrawiam Wiejo