Miło popatrzeć. Czyściutkie foty.
Miło popatrzeć. Czyściutkie foty.
Bardzo dziękuję za odwiedziny oraz za wyrażenie opinii. Miałem okazję być na konkursie skoków konnych z czego zamieszczam kilka kadrów. W sumie zrobiłem kilkadziesiąt zdjęć lecz 90 procent od razu wylądowało w koszu. Myślę, że następne nie zakończą się takim pogromem.
pozdrawiam Wiejo
Bardzo ładny reportaż. Zwłaszcza przedostatnie zdjęcie przypadło mi do gustu. Pierwsze śmieszne - koń wygląda jakby podskakiwał w miejscu.
krajobrazy ładniutkie - mi najbardziej przypadły do gustu "rolki" słomy
Koński reportaż również fajny, ostatnia fota najlepsza
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Wiejo,
Jak na mój gust - przenikliwy reportaż z nutką portretową. Najbardziej podoba sie przedostatnie - skok przez przedszkodę, pięknie wyrażona współpraca amazonki z koniem, stanowią jedno ciało, widać napięcie mięsni od łba do ogona, pieszczotliwe, proszące przylgnięcie piersiami do grzbietu, wypatrywanie górnej belki.. dawaj koniku, przejdziemy, przejdziemy.
Za Rafałem podoba mi się taniec na pierwszym, dumna postawa zawodniczki, bardzo eleganckie.
Najwyższe uznanie za doskonałe wybrnięcie z niezwykle trudnego tematu - na zawodach końskich to co widzi oko i to co widzi obiektyw, to dwie całkiem różne rzeczy. Znależć punkty styczne w tym widzeniu i osiągnąć adekwatność przedstawienia jest wielką sztuką.
Koń, chociaż jest taki, jakim go każdy widzi, to jest piękne zwierzę, dołożyłes swoją cegiełkę do tej starożytnej prawdy.
Pzdr, TJ
Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 24.10.08 o 08:54
Krajobrazy bardzo fajne. Naturalne i... takie polskie. Podobają mi się.
Reportaż z zawodów, jak już napisali poprzednicy, bardzo przyjemny.
Chciałbym mieć kiedyś okazję fotografować na zawodach w ujeżdżaniu. Bardzo podoba mi się ta konkurencja i myślę, że może to być wdzięczny temat.
helmuth po latach pracy w fotografii analogowej o charakterze dokumentacyjnym nie bardzo wizualnie mi pasuje oddanie szczegółów np. trawy, faktury za pomocą czegoś co wpada moim zdaniem w plamę. Podostrzam tylko po zmniejszeniu i to w granicach widoczności na orginale tak było z pracą w E 300. Teraz mam E 3 i w tej matrycy oddanie rzeczywistości jest nieporównywalnie lepsze więc może nie bedzie aż tak widać wostrzania bo nie będzie takiej potrzeby. Dziękuję Wam za pochlebne opinie które sprawiają, że dzionek jest lepszy. Tadeuszu szczególnie Twoją opinią jestem niezwykle poruszony a to dlatego, że na nią nie zasługuję. W załączeniu pod krytykę załączam dwa zdjęcia z mojego wałęsania się po okolicy.
pozdrawiam Wiejo
Martwe drzewo - ZNAKOMITE!!! Niby niewinny pejzażyk, ale zmusza do refleksji. Przynajmniej mnie...
Drzewko naprawdę świetne. Druga fota zresztą też. Niby bardzo prosta i oczywista ale...
Pozdrówka
mente et malleo
Ostatnie mi podeszło, a to właśnie przez prostotę. Ładny , syntetyczny kadr.