To może mieć jakiś sens. XZ-2 z jasnym szkłem o niewielkim zoomie i nowy kompakt z ciemniejszym ale dłuższym szkłem. Każdemu według potrzeb. Oba mogą mieć dość podobny rozmiar.
To może mieć jakiś sens. XZ-2 z jasnym szkłem o niewielkim zoomie i nowy kompakt z ciemniejszym ale dłuższym szkłem. Każdemu według potrzeb. Oba mogą mieć dość podobny rozmiar.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Oly wyrysował obiektyw 50mm (24x36 ekwiw) ze światłem f/1 (pod 1/1.7") - brawo!
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
"Dzień dobry Panie Michale,
Dziękujemy za przesłanie zapytania.
Jeżeli chodzi o XZ-2 to niestety najprawdopodobniej nie będzie on już dostępny w naszym sklepie internetowym, ponieważ czekamy na wejście na rynek nowego modelu w miejsce XZ-2. Może Pan spróbować go nabyć u naszych dystrybutorów takich jak Euro RTV AGD, Media Markt, cyfrowe.pl czy Saturn.
W razie jakichkolwiek dalszych pytań pozostaje do dyspozycji.
Pozdrawiam,
Emilia Górska"
Taką odpowiedź dostałem na zapytanie, kiedy w sklepie będzie znowu dostępny XZ-2... STYLUS 1 już dawno na rynku, więc chyba XZ-3 wyłania się z czeluści...![]()
"Fotografując staraj się pokazać to, czego bez ciebie nikt by nie zobaczył." Robert Bresson
Ktoś będzie miał kłopoty...![]()
Ciekawe w jaki sposób zawalczą z RX100 III?
Bez powiększenia matrycy ciężko będzie, chociaż ceny spodziewam się dużo niższej.
Tu będzie raczej ciężko zawalczyć i trudno porównywać z sobą te aparaty, choćby właśnie z względu na wielkość matrycy.
Można by się zastanowić w czym następca XZ-3 będzie (jeśli w ogóle się pojawi) lepszy od poprzednika. Mógłby mieć szerszy zakres ogniskowych np. 24-140mm przy zachowaniu dotychczasowej (lub lepszej) jakości obrazka i światła obiektywu.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Olympus nie może walczyć z Sony - po tym jak sprzedał im pakiet kontrolny swoich akcji. Będzie pokojowa współpraca np. wspólny system dystrybucji i wspólne zamówienia komponentów. A te dwa aparaty będą pewnie adresowane do różnych segmentów rynku, by nie konkurować o tego samego klienta.