Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Tak brzmiał pierwszy przeciek:
I´ve got som news from japan: Olympus will very soon show a new high end camera. It will have a four thirds sensor. it is no system camera. bigger and better than the xz-series.
Później nastąpiła aktualizacja:
This rumour about the compact camera with 4/3 is incorrect. The new compact will have the same size sensor as the XZ-2, it will however have a new lens, 28-300mm with a constant f2.8. Will m
Be announced in Oct
Czasami zbyt szybko czytam pracując przy tym na wszystkich hmm... rdzeniach.
28-300/2.8 wyglądałoby komicznie w rozmiarze 4/3. Dla XZ-2 ktoś wyliczył, że średnica szkiełka byłaby dwa razy większa od Zuika w XZ-2.
Uwierz mi to da się wybaczyć dla takiego zakresu, generalnie jeśli Oly nie.... to szykuje się hicior. Moim marzeniem do tego byłby ziarnisty, ale z max detalem silnik jpg z EPL1 (RIP).
A tak a propos: pamięta ktoś Powershota Pro1 z fluorytowymi soczewkami?
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
A ja czekam na... 28-112mm f/1.4-1.8 jak plotka głosiła w cytowanym przeze mnie poście #1 i matrycę z u43.
Przyznaję, mam E-P3, i nie jestem w stanie zaakceptować, jakie JPG wypluwa właśnie ten PEN. Miałem również, wspomnianego przez Ciebie, E-PL1. Fajne generował JPG, to fakt, ale miał inne mankamenty...
ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1
Na podstawie zdrowego rozsądku, 28-112 w takim świetle byłby... zbyt drogi, nie to żebym go nie kupił
Umówmy się tak, jak wyjdzie 28-112/1.4-1.8 to go kupię, OK?
---------- Post dodany o 12:05 ---------- Poprzedni post był o 10:07 ----------
Obie plotki są prawdziwe, pierwszy na sprzedaż idzie 28-300/2.8 w rozmiarze/sensorze XZ-2.
Drugi, kiedy?, będzie miał sensor 4/3
Tyle po zdrowym rozsądku...
Hm... 28-300/2.8 - jak dla mnie to tragediaCzemu nie 20-200
![]()