Strona 29 z 29 PierwszyPierwszy ... 19272829
Pokaż wyniki od 281 do 289 z 289

Wątek: Pogadajmy o portretach

| OlyJedi Awatar Sapphiron
    Mieszka w
    w lesie, za krzakiem.
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Odp: Pogadajmy o portretach

jak dla mnie portret jest prosty
    Darmowy serwer FTP na zdjęcia i inne potrzebne rzeczy: KLIK!

Mój świat: Klikniesz?

Krystyna1975
    Gość

Cytat Zamieszczone przez olimpia Zobacz posta
    uwazam ze portret to naprawde ciezki orzech do zgryzienia. trudno zorbic cos co nie bedzie nijakie oklepane itd.co sadzicie?
    Po takiej ilości zdjęć, jaką już w swoim fotograficznym życiu widziałam, śmiało mogę rzec, że dotyczy to każdego rodzaju fotografii Portret nie jest w tym odosobniony. Naprawdę, ciężko jest dziś zrobić coś niebanalnego, coś, co zostałoby zauważone w takiej masie zdjęć, jaka krąży w Internecie.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    Ale nie kazdy jest tak utalentowany jak Ty.I nie kazdy widzi w portrecie tylo mamone.Sa tez tacy co patrza glebiej na fotografie.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Ale nie kazdy jest tak utalentowany jak Ty.I nie kazdy widzi w portrecie tylo mamone.Sa tez tacy co patrza glebiej na fotografie.
    Auć

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Mieszka w
    w lesie, za krzakiem.
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Zastanawia mnie tylko jedno. Jak zgryźliwym i przeżartym przez jad nudnym człowiekiem trzeba być żeby przy każdym moim poście próbować mi dowalić? Powiesz mi Mirku? Jakim trzeba być wrakiem człowieka żeby od ponad pół roku szukać radości w dopieprzaniu drugiemu człowiekowi?

Bo na serio, jest to nudne już... Twoje przytyki dawno straciły już moc, teraz tylko odbijasz się beknięciem i lekką zgagą jak nieświeża sałatka z jajkiem...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Zastanawia mnie tylko jedno. Jak zgryźliwym i przeżartym przez jad nudnym człowiekiem trzeba być żeby przy każdym moim poście próbować mi dowalić? Powiesz mi Mirku? Jakim trzeba być wrakiem człowieka żeby od ponad pół roku szukać radości w dopieprzaniu drugiemu człowiekowi?

Bo na serio, jest to nudne już... Twoje przytyki dawno straciły już moc, teraz tylko odbijasz się beknięciem i lekką zgagą jak nieświeża sałatka z jajkiem...
    Daruj sobie takie teksty i lepiej zniknij tego posta. Pomimo Twojego marudzenia zawsze starałem się Ciebie zrozumieć ale teraz sam mam ochotę dowalić.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Czy ja Ci dowalam?.To Ty napisales,ze portret jest Ci prostym zadaniem.Ja wiem czym jest portret i jak trudno jest go dobrze zrobic.Skoro zajmujesz sie fotografia tylko tyle lat i jest to juz dla Ciebie proste zadanie to jestes utalentowany.Co stwierdzilem.Nie widze tu nic z dowalania jak Ty to ujeles.
    Druga sprawa to kasa potocznie przeze mnie mamona zwana.Czyz to nie Ty twierdzisz czas caly,ze zlecenia zlecenia i tylko zlecenia .Na wschodzie,na zachodzie na wszystkich kontynentach.Czy to hobby,czy zamilowanie? nie.To tylko Kasa kasa i nic pozy tym.Wiec tu Tez nie widze zadnego dowalania.

Wiec najpierw poczytaj Swoje teksty a pozniej zastanow sie jak inni moga Ciebie po nich widziec.
    Moze i jestem wrakiem,ale zyje i tym sie ciesze.Nie zycze Ci bycia takim wrakiem jakim ja jestem,to nic wesolego.

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Odważny tekst. Mam nadzieje, że potrafisz go obronić.

Na czym to polega? Dlaczego portret jest prosty? Patrzysz przez pryzmat wypracowanego stylu i zamknięcia portretu w wymyślonej przez siebie konwencji czy może portret jest prosty, bo znalazłeś sposób by jedną klatką na chwilę wydobyć z człowieka skrywane przez niego prawdziwe oblicze?

Mieszka w
    w lesie, za krzakiem.
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    Odważny tekst. Mam nadzieje, że potrafisz go obronić.

Na czym to polega? Dlaczego portret jest prosty? Patrzysz przez pryzmat wypracowanego stylu i zamknięcia portretu w wymyślonej przez siebie konwencji czy może portret jest prosty, bo znalazłeś sposób by jedną klatką na chwilę wydobyć z człowieka skrywane przez niego prawdziwe oblicze?
    Szczerze to nie mam żadnego stylu i nie zamykam się w jakichś konwencjach. Portret jest wg mnie prostą sztuką w porównaniu np z dobrym reportażem, czy ze zdjęciami super makro czy astrofotografii. Wydobycie emocji czy duszy człowieka nie jest rzeczą tak na prawdę trudną, ale wielokrotnie rozbija się o jedną prostą rzecz. Otóż żeby wykonać dobry portret człowieka trzeba go poznać, zgłębić chociaż trochę istotę jego duszy. W dzisiejszych czasach ludzie przykładają więcej do samej techniki wykonania, większość jest robione na szybko, wg własnego widzimisię i zapominamy o najważniejszym.

Jak to niektórzy "mądrzy" jak zwykle mówią że uważam się za najlepszego. Otóż jak zwykle są w błędzie. Nie uważam się za najlepszego, nigdy nie będę i nie zależy mi na tym. Czerpię za to niesamowita przyjemność z obcowania z ludźmi, poznawaniu ich i czasem uda mi się wydobyć to co najważniejsze No ale tutejszy Święty Sanhedryn wie i tak lepiej

Uprawnienia umieszczania postów