jak dla mnie portret jest prosty![]()
jak dla mnie portret jest prosty![]()
Po takiej ilości zdjęć, jaką już w swoim fotograficznym życiu widziałam, śmiało mogę rzec, że dotyczy to każdego rodzaju fotografiiPortret nie jest w tym odosobniony. Naprawdę, ciężko jest dziś zrobić coś niebanalnego, coś, co zostałoby zauważone w takiej masie zdjęć, jaka krąży w Internecie.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Zastanawia mnie tylko jedno. Jak zgryźliwym i przeżartym przez jad nudnym człowiekiem trzeba być żeby przy każdym moim poście próbować mi dowalić? Powiesz mi Mirku? Jakim trzeba być wrakiem człowieka żeby od ponad pół roku szukać radości w dopieprzaniu drugiemu człowiekowi?
Bo na serio, jest to nudne już... Twoje przytyki dawno straciły już moc, teraz tylko odbijasz się beknięciem i lekką zgagą jak nieświeża sałatka z jajkiem...
Ostatnio edytowane przez adambieg ; 5.12.13 o 15:57
Czy ja Ci dowalam?.To Ty napisales,ze portret jest Ci prostym zadaniem.Ja wiem czym jest portret i jak trudno jest go dobrze zrobic.Skoro zajmujesz sie fotografia tylko tyle lat i jest to juz dla Ciebie proste zadanie to jestes utalentowany.Co stwierdzilem.Nie widze tu nic z dowalania jak Ty to ujeles.
Druga sprawa to kasa potocznie przeze mnie mamona zwana.Czyz to nie Ty twierdzisz czas caly,ze zlecenia zlecenia i tylko zlecenia .Na wschodzie,na zachodzie na wszystkich kontynentach.Czy to hobby,czy zamilowanie? nie.To tylko Kasa kasa i nic pozy tym.Wiec tu Tez nie widze zadnego dowalania.
Wiec najpierw poczytaj Swoje teksty a pozniej zastanow sie jak inni moga Ciebie po nich widziec.
Moze i jestem wrakiem,ale zyje i tym sie ciesze.Nie zycze Ci bycia takim wrakiem jakim ja jestem,to nic wesolego.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Odważny tekst. Mam nadzieje, że potrafisz go obronić.
Na czym to polega? Dlaczego portret jest prosty? Patrzysz przez pryzmat wypracowanego stylu i zamknięcia portretu w wymyślonej przez siebie konwencji czy może portret jest prosty, bo znalazłeś sposób by jedną klatką na chwilę wydobyć z człowieka skrywane przez niego prawdziwe oblicze?
Szczerze to nie mam żadnego stylu i nie zamykam się w jakichś konwencjach. Portret jest wg mnie prostą sztuką w porównaniu np z dobrym reportażem, czy ze zdjęciami super makro czy astrofotografii. Wydobycie emocji czy duszy człowieka nie jest rzeczą tak na prawdę trudną, ale wielokrotnie rozbija się o jedną prostą rzecz. Otóż żeby wykonać dobry portret człowieka trzeba go poznać, zgłębić chociaż trochę istotę jego duszy. W dzisiejszych czasach ludzie przykładają więcej do samej techniki wykonania, większość jest robione na szybko, wg własnego widzimisię i zapominamy o najważniejszym.
Jak to niektórzy "mądrzy" jak zwykle mówią że uważam się za najlepszego. Otóż jak zwykle są w błędzie. Nie uważam się za najlepszego, nigdy nie będę i nie zależy mi na tym. Czerpię za to niesamowita przyjemność z obcowania z ludźmi, poznawaniu ich i czasem uda mi się wydobyć to co najważniejszeNo ale tutejszy Święty Sanhedryn wie i tak lepiej
![]()