pomijając cechy - jakość, wielkość, cena
ja bym brał xz-1 - choć nie ukrywam że odchylany ekran jaki ma xz-2 bardziej do mnie przemawia
pomijając cechy - jakość, wielkość, cena
ja bym brał xz-1 - choć nie ukrywam że odchylany ekran jaki ma xz-2 bardziej do mnie przemawia
e-pl3
Ja tylko dodam, że E-PL2 to chyba najbardziej udana ergonomicznie konstrukcja wersji light. Wbudowaną lampę można skierować do góry. Warto go brać zamiast E-PL1.
Ja bym tam wolał choćby E-pl1, zawsze można jeżeli coś nie pasuje zamienić na inny obiektyw o lepszych możliwościach. lub parametrach.
Dla mnie największą zaletą E-PL2 nad jedynką był tylny LCD - jest znacznie lepszej rozdzielczości i jakości i pozwala mi wygodnie używać manualnych szkiełek. Tylu udanych kadrów Heliosem 44M-4 nie miałem nawet za czasów nexowego peakingu. Ergonomia i kółeczko wyboru to też są cechy dzięki którym warto dopłacić do E-PL2.
Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
"If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."
Zdaje się, że XZ-2 w sklepach stanieje niedługo do rozsądniejszego poziomu![]()
Jeżeli chodzi o poręczność, kieszonkowość i jakość to bardzo polecany przez wielu fotografów robiący street photography jest Ricoh GR Digital III.
Jakość jest bardzo dobra, świetny obiektywik, jednak do xz1 czy xz2 to się wszechstronnością nie umywa rzecz jasna.
Przeczytaj tutaj: http://www.stevehuffphoto.com/2011/01/22/the-ricoh-gr-digital-iii-review/
Dodam jeszcze że na "znanym portalu aukcyjnym" można czasem spotkać e-pm2 w cenie do 1500zł z kiotwym obiektywem. W kieszeni od spodni
nie mieści to się zbytnio ale matrycę od om-d posiada! Warto też to rozważyć. Jak kiedyś zachce Ci się system rozbudowywać to na prawdę można
z niego wiele wycisnąć.
Ja bym się zastanwowił nad E-PM1 - na ibeju z kitowym 14-42II do kupienia nowe za 850zł z wysyłką do kraju.
Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
"If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."