Szum jak szum, da się żyć. Gorzej, że wyciąganie cieni utrudnia. W żółtym za to mam problem z .. żółtym (kolorem)A Panasy też tak mają z kaszką luminancji?
Szum jak szum, da się żyć. Gorzej, że wyciąganie cieni utrudnia. W żółtym za to mam problem z .. żółtym (kolorem)A Panasy też tak mają z kaszką luminancji?
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Panowie, EUREKA. Nie szumi !!!! Sprawdzałem i olka i nikosia i canosia i sunie i wszystkie szumią jak przystawię do ucha. Ale sprawdziłem na contax s, ten jak go włącze i nawet jak ostrzy to nie szumi, nic a nic, po prostu cisza, ale dzisiaj piątek wieczór, nie bijcie.
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
Podobnoż OMD szumi też (bo na najniższym iso nie powinien) jak się przystawi do ucha. Tu były rozpatrywane dwie opcje: wbudowany wentylator? lub stabilizacja? Nie pamiętam czy było to rozstrzygnięte(stawiałbym na to drugie)
Nie wiem czemu jestem uprzedzony to tego aparatu, może przez wygląd, cenę, brak wbudowanej lampy.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
A czarodziej3 milczy :P
OM-1; E-M5 II; E-M1; XZ-2; trochę słoików
Każdy cyfrowy szumi i szumiał będzie jeszcze długo. Problem w tym jak tego unikać i jak sobie z tym radzić. Kto to odgadnie ma ode mnie Nobla, a przynajmniej 0,5 klarownej, bez szumów
A tak na poważnie, to jedynym, moim zdaniem, niezależnie od marki i typu aparatu sposobem na szum jest poprawne naświetlanie zdjecia w momencie jego robienia. Ot i tyle albo aż tyle, nie bijcie.
Ostatnio edytowane przez sepi19 ; 31.08.13 o 00:00
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo