Pewnie dla mojego dobra powinienem odpuścić ale: Cytuje Pan moją wypowiedz rozdrobnioną na kawałki, kawałki te osobno wielkiego sensu nie mają bo nie wynika z nich że dotyczą tylko i wyłącznie programu lr i odszumiania w nim, CAŁA moja wypowiedz dotyczyła odszumiania w programie lr. Proszę sobie przeczytać to co wytłuściłem a potem moje pytanie które tak Pana złości. Proszę spokojnie przeczytać swoją odpowiedz całą (tą ze złoszczeniem) a następnie jeszcze raz to co zamieściłem w cytacie powyżej. Odpowiedział Pan na MOJE cytaty wyrwane z kontekstu, no więc ja zadałem Panu proste pytanie związane z tym kontekstem![]()
Przeczytaj uważnie co napisałeś:
Wynika z tego, że skoro kawałki nie mają wielkiego sensu, to całość tym bardziej, skoro dotyczy tego samego
To Twój kontekst. Ja pisałem o czym innym więc nie pytaj mnie o Twój kontekst.
Ponieważ dziś piątek, kończę dyskusję- skorzystam z sugestii CzaRmaX-a![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Moja wypowiedz dotycząca konkretnej jednej rzeczy (odszumiania za pomocą programu lr) została rozłożona na czynniki pierwsze a następnie poddana dowolnej interpretacji i udowadnianiu swoich tez na jej podstawie, a gdy zaczołem jej bronić zostałem po prostu obrażony. Mnie uczono że jeżeli ktoś kogoś cytuje to powinien się najpierw zastanowić nad tym co ten ktoś cytowany pisze i jaki ma sens jego wypowiedź, a dopiero potem się kogoś cytuje. Proszę pamiętać że to nie ja zacząłem rozbierać na części czyjąś wypowiedz tylko stało się odwrotnie.No a teraz możecie mnie zlinczować...
![]()
Ostatnio edytowane przez robtor ; 30.08.13 o 16:57
Ostatnio edytowane przez apz ; 30.08.13 o 18:21
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
"Na szum" używam aplikacji Neat Image. Fotki były małe i potraktowane algorytmem JPG to efekt jest średni, ale warto sobie zakupić za parę groszy ten program - zwłaszcza jak się nie używa RAWów i jest potrzeba zrobienia zdjęcia z ręki bez statywu. Nie wiem dlaczego użyłeś takiego ISO, ale skoro już użyłeś to chyba najlepszy sposób na pozbycia się cyfrowego ziarna