|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Jeśli pytasz o film, to napisałem że zdjecia są z ostatniej rolki Kodaka Elitchrome jaką miałem w lodówce. Dokładnie Elitchrome 200.
Mam jeszcze w zamrażarce kilka rolek Ektachromów. Niestety Kodak od kilku lat nie produkuje już slajdów.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Co do błony cielęcej, to przy takim tempie wycofywania się producentów klisz ... kto wie
Co do budynku, to zdarzają się takie kliny w okolicy. Począwszy od słynnego "żalazka" na Manhattanie, przy 23 ulicy. Ten akurat stoi na Brooklynie, przy Grand Army Plaza. Tam jest takie specyficzne "rondo" gdzie schodzi się kilka ulic pod różnymi kątami i tak sobie ktoś wkomponował budynek.
Przed kilkoma dniami pokazałem zdjęcia z ostatniej rolki elitchroma. Dzisiaj czas na kolejny, który dotrwał w lodówce.
Kilka lat temu zrobiłem spory zapas kilkudziesięciu rolek, kupując na ebayu Kodakowski film Pro Image 100. Przez dłuższy czas był to mój podstawowy film do wszelkiego rodzaju zabawy z małoobrazkowym analogiem. Przyszedł jednak moment że i ten film doczekał się ostatniej rolki założonej do aparatu.
290.
291.
292.
293.
294.
295.
296.
Gratuluję zdjęćSzkoda, że wybór filmów coraz mniejszy.
Nadrobilem zaleglosci... lubie tutaj zagladac.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Ektar to chyba jeszcze tylko u ciebie.Kodak dobry nie jest zly.
Przyjemnie slonecznie sie oglada.