Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
"If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."
Zdjęcia ładne. Widać ten obiektyw ma potencjał.
Sony ładnie rozwija ten system.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
http://www.sonyalpharumors.com/sr5-hot-first-picture-of-the-ilce-7000-or-a7000-semi-pro-camera-with-is-and-z-shift-sensor/
Wyglada na to że to będzie bardzo sensowna pucha do podłączenia 18-105/4 (ale także czegokolwiek ...w sumie). A połączenie IBIS + "Z-shift Sensor" może być "małą" rewolucją na rynku....
Co do samej puchy OK, w końcu Sony wyrzuca celofan i przechodzi całkowicie na bagnet E. Odważny krok w dobrym kierunku. Stabilizowana matryca też oczywiście na plus.
Ale ten shift sensor mnie nie przekonuje. Nie oszukujmy się, nikt nie będzie kupował obiektywów Nikona czy Canona, żeby używać ich z Sony. Jeśli komuś będą takie obiektywy potrzebne, to sobie je kupi razem z systemową puszką. Zaś sprawność działania tego mechanizm ze starymi manualnymi szkłami na pewno będzie dalece niezadowalająca. Sony wolałoby, żeby ludzie kupowali ich szkła, zamiast odkurzać stare pleśniaki po dziadku.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Pożyjemy - zobaczymy.
Tu raczej chodzi o możliwość podpięcia optyki A-mount do bagnetu E. Tak mi się wydaje, ale po specyfikacji, jak się ukaże można będzie wywnioskować więcej.
Rolleicord, Canon
flickr
Rejestr 18+18 i tak da jedynie 36mm, więc za mało do popularnej optyki lustrzankowej, jeszcze dodatkowe 8mm ruchu musiała by miec matryca albo i tak skończy się adapterem.
ps. ...no tak, poza tym to przecież inny bagnet![]()
Ostatnio edytowane przez wyrwiflak ; 2.09.13 o 12:09
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb