Strona 21 z 21 PierwszyPierwszy ... 11192021
Pokaż wyniki od 201 do 206 z 206

Wątek: Nikon D7100 czy warto?

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria

Odp: Nikon D7100 czy warto?

Jeśli 55-300mm ma podobny chociaż AF do 50-200mm Pektaksowego, który uważam za bardzo dobry z np. k-5, to będzie OK.
    Jeśli jest inaczej i 55-300 to żółw, to spoko, choć zdziwiłbym się gdyby tak czy siak nowsze body nie przyspieszyło go.

Czasami kompakt mimo ograniczeń ułatwia wiele, a przy tym budżecie jaki ma somsiad36 i tak wiele się nie ukręci.

Pisałem ogólnie, że nie zachwyca, a Tyś się uczepił jednej rzeczy - AF. No i fajnie jeśli jest to główny powód do zachwytów.
    Niemniej nie martw się - sam niebawem sam opiszę EM1, gdzie nt. akurat AF wielu zachwytów nie będzie.
    Cała reszta nie jest wielkim polem do polemiki - Nie w każdym aspekcie, ale jednak EM1 to spory krok naprzód. EOT.
    Ostatnio edytowane przez Iwo ; 26.01.14 o 23:32
    Sprzedam: Om-d em-5 2, 12-40mm 2,8, 25mm/1,7, Sigma 105mm f/2,8 makro, 42,5mm f/1,8

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    Jeśli 55-300mm ma podobny chociaż AF do 50-200mm Pektaksowego, który uważam za bardzo dobry z np. k-5, to będzie OK.
    Jeśli jest inaczej i 55-300 to żółw, to spoko, choć zdziwiłbym się gdyby tak czy siak nowsze body nie przyspieszyło go.

Czasami kompakt mimo ograniczeń ułatwia wiele, a przy tym budżecie jaki ma somsiad36 i tak wiele się nie ukręci.

Pisałem ogólnie, że nie zachwyca, a Tyś się uczepił jednej rzeczy - AF. No i fajnie jeśli jest to główny powód do zachwytów.
    Niemniej nie martw się - sam niebawem sam opiszę EM1, gdzie nt. akurat AF wielu zachwytów nie będzie.
    Cała reszta nie jest wielkim polem do polemiki - Nie w każdym aspekcie, ale jednak EM1 to spory krok naprzód. EOT.
    Zapowiadasz jakbyś bo chciał opisać podobnie do ruchów umykajacego winniczka... Ćwiczę czas już jakiś tę gorszą formę AF z E-M5 i jestem z niego (AF) raczej zadowolony. Bo nie jest to najważniejsza wada ni zaleta w moich oczach tego aparatu.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Zapowiadasz jakbyś bo chciał opisać podobnie do ruchów umykajacego winniczka... Ćwiczę czas już jakiś tę gorszą formę AF z E-M5 i jestem z niego (AF) raczej zadowolony. Bo nie jest to najważniejsza wada ni zaleta w moich oczach tego aparatu.
    Od em1 oczekuję dużo, zwłaszcza ze względu na cenę na poziomie właśnie nynego E-5 i tego jak był zapowiadany w prasie:
    "Warszawa, 10.09.2013 – Olympus stworzył aparat, który rozwiąże problem właścicieli lustrzanek pełnoklatkowych i APS-C – OM-D E-M1."
    Trudno mi zatem nie mieć wygórowanych oczekiwań jako były użytkownik E-3.
    Niemniej nie zamierzam na nim wieszać psów w kwestii AF, a raczej okazać "brak zachwytów".
    hej
    Ostatnio edytowane przez Iwo ; 26.01.14 o 23:50
    Sprzedam: Om-d em-5 2, 12-40mm 2,8, 25mm/1,7, Sigma 105mm f/2,8 makro, 42,5mm f/1,8

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    Od em1 oczekuję dużo, zwłaszcza ze względu na cenę na poziomie właśnie nynego E-5 i tego jak był zapowiadany w prasie:
    "Warszawa, 10.09.2013 – Olympus stworzył aparat, który rozwiąże problem właścicieli lustrzanek pełnoklatkowych i APS-C – OM-D E-M1."
    Trudno mi zatem nie oczekiwać więcej, lub chociaż podobnie. Niemniej nie zamierzam na nim wieszać psów, a raczej okazać "brak zachwytów".
    hej
    Rozwiązać te problemy może tylko przestarzałe lustereczko, ta nowa technologia jest dosyć młoda, widać jeszcze za młoda. Szkoda...
    Szkoda zwłaszcza, że banki zablokowały opracowane już jak powiadają E-7 i ostało się do mojej szklarni starej, tylko bezlustrze. Ale jakoś nie mam wielkich złudzeń, jeszcze 2-3 aparaty i będzie wyraźnie lepiej, tym bardziej , że powiadają, że Olek za IBIS-a ma zapewnione najlepsze matryce od Sony. A ja wymagam odpowiedniego obrazowania i nie mam ochoty na skakanie po systemach.
    Inzynierowie Olka pokazal już parę razy, że umieją dopracowywać szczegóły...
    Ostatnio edytowane przez apz ; 27.01.14 o 00:33
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria

Głupia sprawa - Olympus chciał na siłę promować nowy system m43 zanim poradził sobie z bolączkami jego wieku dziecięcego (AF),
    więc ani nie wydał w między czasie mniejszego "E-650" dla mas z nową matrycą od Sony, bo by konkurowało z PENami,
    ani też solidnego E-7, bo by zahamowało spodziewaną sprzedaż e-m1 i wypadałoby dalej rozwijać 4/3.

Potrafią apz zrobić niejedno fajne, choć trochę szkoda, że czasy gdy kupowało się body w dual KIT z wizjerem i na dwie karty za 2000 minęły.
    Super, że Sony pomogło Olympusowi w kwestii matryc, oby tylko nie spoczęli teraz na laurach w tej kwestii i dalej gonili za peletonem.

Awatar Przemekkk
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Witajcie, ja właśnie się przymierzam do 7100, może ktoś mi coś podpowie, znalazłem taką ofertę na allegro http://allegro.pl/aparat-cyfrowy-lus...346394177.html
    Gość podesłał mi fotkę ciemną i niby hot'ów nie ma, gwarancja jest do 2015 roku, myślicie żeby zaryzykować? Rzecz w tym, że chcę kupić puszkę jeszcze w lipcu, a budżet mam do 3100zł Byłbym wdzięczny za jakąś wskazówkę

Ok już nieaktualne, kupuję nówkę bo w nikonie jest teraz promocja nikon cashback
    Ostatnio edytowane przez Przemekkk ; 21.06.14 o 17:22