Udostępnij NEFa. Bo na miniaturkach to niewiele można.......
Co do 50tki to się nie zgodzę. Te, które miałem były ostre jak żyleta na pełnej dziurze (po prostu jak to w systemie Nikona -przed zakupem, trzeba wybrać odpowiedni egzemplarz).
Udostępnij NEFa. Bo na miniaturkach to niewiele można.......
Co do 50tki to się nie zgodzę. Te, które miałem były ostre jak żyleta na pełnej dziurze (po prostu jak to w systemie Nikona -przed zakupem, trzeba wybrać odpowiedni egzemplarz).
Tak o 50 1.8D, 50 1.8G, 50 1.4D i 50 1.4G. Miałem wszystkie.
Niestety tak bywa, że całe partie są spaprane...... taki system. Jeśli chodzi o 50 1.8D to zasada jest jedna -im starszy egzemplarz tym lepszy (najlepiej brać te bardzo stare, made in japan, z szybką).
to było.. teraz Af w pentaxie(K5II/IIs) według mnie jest nie gorszy od d700 a co za tym idzie w d7100 tez. Nie wiem jak wypluwa koolry d7100 (matryca inna niż D7000) ale w Pentaxie kolory są normalne i można wyciągnąć takie jakie chcę w nikonie było to całkowicie przypadkowe a na hi iso to zapomnij... i tu się kłaniają testy które przez ostatnie parę lat wychwalały lustra Nikona, a nikt nie mówił ,że te hi iso to kolorystyka była beznadziejna..
co do af to powiem tak:
Canon 40D i 70-200 IS f/4 to był najszybszy (ale nie najdokładniejszy) zestaw jaki miałem, D700 z Nikkor 24-70 zapinał ale nie był taki szybki jak Canon, ale d700 z 50 f1.4G to super szkło ostre na f1.4 ale af bardzo wolny i pod światło to często miem problem z ostrzeniem..nikt o tym nie mówi.. Co do dokładności Af to Canon był najgorszy (40D 70-200IS/50f1.4USM) ale Pentax z Tamronem 17-50 jest naprawdę fajny![]()
Nikon super sprzęt ale według mnie na pewno nie jest lepszy niż inne marki i odpowiadające im puszki. Chyba że D7100 to zupełnie inny aparat od d700...
A7II słoiki
jerzykulesza.zenfolio.com
Mam inne zdanie.
Dodatkowo D7100 ma jeszcze lepszy AF niz D700.
Przeciez to chyba kazdy wie, ze 50 1.4 to zolw niesamowity, i sie dziwie ze ktos kto to szklo kupuje takiej oczywistosci nie wie.
Zapialbys 50 1.8 z G na koncu mialbys kompletnie inne odczucie jesli o AF chodzi.
Tak, to zupelnie inny aparat.
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Używałem k7000 przez dwa lata, żadnych problemów z AF wogóle 0 problemów. 50-1.4 ostrzyło w punkt, 60-2.8 micro też ,70-300 tudzież nawet kit. Ale wszystkie delikatnie podkalibrowane. Zamieniłem na OMD z paroma szklankami tylko ze względu na wagę i poręczność podczas podróży.
Ostatnio edytowane przez Iwo ; 15.09.13 o 23:56 Powód: ortografia