...no i trza z domku tyłek ruszyć![]()
...no i trza z domku tyłek ruszyć![]()
A ja sprzedałem d700 i nigdy już nikona nie kupię.. w sumie po obcowaniu wcześniej z canonem i teraz pentaxem [(olka nie liczę bo nie miałem pro puszek, E30 to ...pro)?]
Nie mam pojęcia dlaczego w Polsce nikon ma taki jakiś zadziwiająco wysoki status...technologicznie...super zwłaszcza w testach ale to co wypluwa aparat to .. no właśnie...co wypluwa?...wrong colours.. Dla mnie pentax K5II to idealne body(piszę tu bo d7100 to odpowiednik w nikonie), bardzo cicha migawka, bardzo szybki AF, mały, lekki, super wykonany no i w końcu kolory normalne, aha używanie obiektywów manualnych np. samyanga 85 f1.4 to przyjemność, wszystko ustawiam w body cyk i stabilizacja on
. Nikon to naprawdę polski wymysł na super markę, ale dlaczego? ..ktoś mi odpowie..
A7II słoiki
jerzykulesza.zenfolio.com
Znaczy nie zwariowałem i nie tylko mnie te kolorki przeszkadzają pomimo ogromu "plusów"...
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
Oooo, bratnia dusza, ja już w innych wątku napisałem: "też zgadzam się z tym że siła m4/3 to dobra matryca + małe, jasne stałki ale znam jeden lepszy system pod tym względem - Pentax K-5 (lub K-5II czy K-5IIs jak ktoś ma nadmiar $) + stałki z serii Limited - miałem, używałem, piękna sprawa, czasami za tym tęsknię".
Mnie teraz Pentax kusi K-5II a jeszcze bardziej K-5IIs - może poczekać aż trochę stanieje i wrócić, kto wie... Faktycznie tak AF poprawili czy to tylko mit?
Jeszcze kiedyś zrobię dobrą fotkę... kiedyś
Pozdrawiam serdecznie, Darek
odpowiem tak.
Właśnie jestem po lekturze na optycznych na temat C.
http://optyczne.pl/6125-nowość-Pół_ż...ynku_foto.html
Tam też chwalą Olympusa![]()
Ostatnio edytowane przez Karampuk ; 31.08.13 o 23:32
XZ-2|D800E|moje 500px
A co to ten tamat C?
ten?
A Olympusa chwalą bo to jest dobry system, mający świetną optykę, która tylko mogłaby być trochę tańsza![]()
Licho wie. Najbardziej sobie chwalą nowy AF ludzie którzy wykonują np. portrety i zależało im na dokładności a reszta jedyny sens widzi w przesiadce na K-5IIs.
Dla mnie AF już w K-7 był wystarczająco dobry i dobrze sobie radził w gorszym świetle a K-5 jest jeszcze lepsza.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Delikatnie przypomne, ze temat o d7100, a nie o kanunach i pentaksach
Dla tych co sie wahaja, kto jakie osiagi matrycy generuje (bo AF to raczej bezdyskusyjnie zolty ma debesciarski):
http://www.dxomark.com/index.php/Cam...brand3)/Pentax
pozdro
Ostatnio edytowane przez nyny ; 1.09.13 o 11:13
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Fakt, ale D7000 i K-5 to były (i są) dwa bliźniaki, a D7100 to w końcu następca, nie? No ale OK, zasadniczo masz rację.
Co do do tego, że "AF to raczej bezdyskusyjnie zolty ma debesciarski" to dobrze, że użyłeś tam tego magicznego słówka "raczej". AF N owszem, na pewno jest najszybszy, ale czy najdokładniejszy? Akurat seria 4-ro cyfrowa jakoś niekoniecznie, ba, puszka, którą mam i która ma niby najlepszy AF w historii N też czasami "lubi się pomylić". Co ciekawe nie zawsze da się odkryć powód tej pomyłki, ot tak, szybko, ale niekoniecznie super precyzyjnie, co przy FuFu potrafi czasem zaboleć... A z tego co pamiętam AF K-5 był owszem wolniejszy, owszem nieprzewidywalny w świetle sztucznym lub mieszanym, ale przy świetle naturalnym celował zawsze w punkt. No i plus słoiczki Limited. ahhh... sentymenty
A co do wątku to może jego autor wreszcie pochwali się nam i sam odpowie na zadane przez siebie pytanie: D7100 czy warto? To jak? Warto było?
EDIT:
A sorki. Z tego co widzę to w D7100 zmienili moduł AF na 51-punktowy. Czyżby ten sam co w D700? To byłby spory krok bo ten 39-punktowy z D7000 był co najwyżej średni...
Ostatnio edytowane przez Filonxxxl ; 1.09.13 o 11:37