Do wyboru doszedł jeszcze ciekawie zapowiadający się Pentax K-3 - link. K-3 ze stabilizacją i do tego 18-35 1,8...
Specyfikacja zapowiada go baardzo obiecująco i myślę, że Nikon może okazać się dla niego konkurencją a nie odwrotnie.
Do wyboru doszedł jeszcze ciekawie zapowiadający się Pentax K-3 - link. K-3 ze stabilizacją i do tego 18-35 1,8...
Specyfikacja zapowiada go baardzo obiecująco i myślę, że Nikon może okazać się dla niego konkurencją a nie odwrotnie.
Sprzedam: Om-d em-5 2, 12-40mm 2,8, 25mm/1,7, Sigma 105mm f/2,8 makro, 42,5mm f/1,8
K-3 wg specyfikacji to taki jakby D7100 tylko z inną marką... ale... warto o nim pamiętać w kwestii zakupów
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Ostatnio edytowane przez aldii ; 1.01.14 o 12:02
Nikon D750, D610, N 50/1.8, S 24-35/2.0, S 70-200/2.8
www.piekne-chwile.pl
aldii, nie jest nakręcany. W D5200 to realny problem niestety. W D7100 (prawdopodobnie w D5300 też) wychodzi na to, że jest pod tym względem o wiele lepiej.
Jedyne co cieszy (przynajmniej mnie), że po dłuższym czasie od mapowania pikseli w serwisie, tych widocznych w foto przybyło dużo mniej niż w analogicznym czasie przed serwisowaniem. HOTy widoczne na video da się usunąć "magiczną" metodą "dekielkowego czyszczenia matrycy". Niemniej problem istnieje i zapewniam Cię, nie jest nakręcany.
Nie mam interesu w "nakręcaniu problemu", wręcz przeciwnie, bo tak się składa, że chcę sprzedać swojego D5200..........
Ostatnio edytowane przez Fatman ; 1.01.14 o 13:01
aldii - napisz coś proszę o ciągłym AF - faktycznie taki bystry jak to nyny przedstawia?
Szczerze to mało robię w tym trybie. Używałem AF-C łacznie ze zdjęciami seryjnymi jak robiłem np. biegnącą parę młodą i powiem Ci że zawsze większość klatek była ostra, więc jest ok.
Nikon D750, D610, N 50/1.8, S 24-35/2.0, S 70-200/2.8
www.piekne-chwile.pl
Witam,
Obecnie jestem szczęśliwym posiadaczem kompaktu sony DSC-h20. Jednak mam problem mianowicie ciemno. W pogoni za światłem wpadłem na pomysł a może lustrzankę? Duże to nie poręczne ale za to jakie możliwości, jakie możliwości… . I co tu wybrać bo zapomniałem nadmienić jestem studentem leśnictwa. Wiec przed potencjalnym aparatem duże wyzwanie, terenowe…… (możliwe zawilgocenie, temperatura ujemna, no i ciemno… zależy mi na ISO, zdjęcia głownie z ręki w tak zwanym miedzy czasie) (portrety bez flesza, macro, zatrzymanie ruchu bez rozmazywania) Myślę nad Nikonem ale teraz d3200, d5300 a może d7000 (bo jest z obiektywem kit za 3300zl) albo zaszaleć i d7100 ale na obiektyw już nie będzie;(. Przekonany jestem do serii d7000 . tylko z tym d7000 jest procesor exped2, w d5300 exped4, a w d7100 exped3. Nie potrafię się odnaleźć już w tych wszystkich opiniach i testach…
Tak prosto po chłopsku napiszcie mi jak tu w tych 3000-4000 zł na początek kupić … i się nie martwic.
Nie ukrywam możliwości jakie daje d7000/d7100 pod względem manualnego fotografowania mnie kuszą. Na początek kit. A potem by się jakoś dorobił na cos lepszego.
Myślałem nad pentaxem ale jakoś te kolory probnych zdjęci do mnie nie przemówiły.
Ja bym powiedzial D300s i masz wszystko w pompie...
No moze poza hiper mega iso.
D7000 jak trafisz na spoko egzemplarz to jest swietny, tyle ze trafic to inna para kaloszy.
D7100 pozostaje, cala reszta typu D3xxx, D5xxx, nie nadaja sie do fotoprzyrodniczej w ciezszych warunkach.
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów